Certificate of Cloud Auditing Knowledge (CCAK)

Het Certificate of Cloud Auditing Knowledge (CCAK) is het eerste certificaat gericht op de essentiële principes van het controleren van cloud-applicaties. CCAK is een resultaat van een samenwerking tussen de Cloud Security Alliance (CSA) en ISACA.

Hoewel het sleutelwoord in de titel Auditing is, is de echte reikwijdte iets breder, omdat het zich echt richt op het opzetten van een schaalbaar cloudrisicobeheer- en governanceprogramma.

Dit langverwachte programma vult een gat in de markt, met name voor professionals die betrokken zijn bij cloudrisicobeheer en -audits, zoals auditors, risicobeoordelaars, CISO’s en governance-professionals. Een andere groep professionals die hiervan zal profiteren, zijn beveiligingsarchitecten. Dit programma, en de voorgestelde vereiste CCSK, zijn ook geweldige kansen om CPE-punten (Continued Professional Education) bij te houden.

De CCAK-cursus is ontworpen om de volgende 5 kerngebieden te behandelen:

  • Cloud governance
  • Cloud compliance
  • Cloud audit
  • Cloud assurance
  • CSA-tools: CCM-, CAIQ- en STAR-programma.

Data

2022: 30 november en 14 december, 2023: 11 januari, 18 januari, 25 januari, 1 februari (waarvan 1 reserve). De training wordt online verzorgd.

Prijs

€ 1.500,- voor ISACA-leden (€ 1.700,- voor niet-leden/toeslag voor een gastlidmaatschap) excl. lesmateriaal en examen, vrijgesteld van BTW.

CPE per gevolgde trainingsavond: 4 CPE.

Materialen

Cursisten worden sterk aangeraden om de Certificate of Cloud Auditing Knowledge Study Guide (eBook of print) aan te schaffen. Overig materiaal verschaft de trainer zelf.

Examen

Het examen wordt afgenomen door ISACA Global. Meer informatie en inschrijven: https://www.isaca.org/credentialing/certificate-of-cloud-auditing-knowledge.

Meer informatie

Wil je meer weten over de CCAK-certificering en het examen? Ga dan naar: https://www.isaca.org/credentialing/certificate-of-cloud-auditing-knowledge. Questions and Answers collection: https://store.isaca.org/s/#/store/browse/detail/a2S4w000004KpGiEAK.

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren