CRISC Certificering

Certified in Risk and Information Systems Control

 

ISACA NL Chapter organiseert specifiek trainingen ter voorbereiding op CRISC-examens. Tijdens de CRISC-training van ISACA worden de vijf CRISC-domeinen uitvoerig behandeld en worden examenvragen geoefend. Zo wordt direct duidelijk welke onderdelen u voldoende beheerst en waar nog ruimte is voor verbetering.

Het CRISC-examen is in het Engels.

Risicomanagement is sinds pakweg 2010 in Nederlandse bedrijven (en ook elders) een verantwoordelijkheid van Raden van Bestuur. Daardoor is risicomanagement in zulke bedrijven een specialisme geworden. CRISC certificeert risicomanagers die risicomanagement voor IT kunnen organiseren en inrichten op een manier die daarbij 100% aansluit. Binnen de CRISC-certificering worden vijf domeinen geëxamineerd:

  • Risk Identification, Assessment and Evaluation (31%)
  • Risk Response (17%)
  • Risk Monitoring (17%)
  • Information Systems Control Design and Implementation (17%)
  • IS Control Monitoring and Maintenance (18%)

Binnen elk domein moet een minimale score behaald worden om te kunnen slagen.

CRISC training van ISACA

De training wordt gegeven door een zeer ervaren docent. In de CRISC-training van ISACA worden alle onderdelen van de CRISC behandeld. De nadruk ligt vooral op het oefenen van examenvragen (interpreteren en beredeneren van het juiste antwoord). Doel van deze training is het zich eigen maken van de begrippen zoals deze tijdens het examen worden gehanteerd. Ook wordt u, via verwijzingen naar het ondersteunende lesmateriaal op weg geholpen. Het kan blijken dat u op sommige onderdelen nog moet bijspijkeren. De trainingen worden in het Nederlands gegeven, de oefenvragen zijn in het Engels.

Locatie en tijd

De CRISC-trainingen vinden plaats in Hotel Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen (op loopafstand van het station en direct aan de snelweg A2, afslag Breukelen).

Aanvang: 
De avonden starten om 18:30 uur en duren tot 22:00 uur. De zaal is open vanaf 18:00 uur en voor een broodje en een drankje wordt gezorgd.

Voorjaar 2023: 15 maart, 22 maart, 29 maart, 5 april, 12 april en 19 april.

Gaat je voorkeur ernaar uit om de training online te volgen, geef dit dan aan op het inschrijfformulier.


CPE: 4 punten per deelgenomen trainingsavond, afgerond met certificaat van deelname.

Organisatie

De training wordt verzorgd door ISACA NL Chapter. 
Trainer: Rob van der Staaij

Kosten van de training

Kosten CRISC-training:
€ 1.500,- voor ISACA-leden
€ 1.700,- voor niet-leden (toeslag voor een gastlidmaatschap)
exclusief studiemateriaal en examen.

Studiebelasting

De studiebelasting voor het examen is, buiten deze training, 20 tot 100 uur, 20 uur voor zeer ervaren mensen in het vakgebied naast de training, voor mensen met weinig ervaring op het vakgebied loopt de studiebelasting op tot 100 uur.

Aanschaf lesmateriaal

De aanschaf van lesmateriaal valt buiten de genoemde prijzen en dient door de deelnemers zelf rechtstreeks besteld te worden bij ISACA via www.isaca.org

Kosten examen

De examenkosten bedragen $575 voor ISACA leden; $760 voor niet ISACA leden.

De examens worden georganiseerd door ISACA International. Lees meer op isaca.org.

Inschrijven examen

Inschrijven voor het examen kan alleen via de website van het ISACA Headquarters. ISACA NL Chapter speelt hierbij geen enkele rol. 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren