POM op locatie

projectbezoek Afsluitdijk

16 februari 2023

14.00- 18.00 uur

Projectkantoor Levvel, Stontelerweg 1, Den Oever

Inhoud

De Afsluitdijk beschermt sinds 1932 grote delen van Nederland tegen overstroming vanuit de zee. Maar de dijk is aan vernieuwing toe. Hij voldoet niet aan de huidige wettelijke normen voor waterveiligheid. Ook moet er meer water worden afgevoerd. Sinds 2019 werkt bouwconsortium Levvel in opdracht van Rijkswaterstaat aan de Afsluitdijk. Met de vernieuwing wordt de dijk versterkt en worden nieuwe pompgemalen en spuisluizen worden gebouwd om extra water af te kunnen voeren in de toekomst.

Wat maakt het werken aan de Afsluitdijk bijzonder en met welke uitdagingen hebben we te maken. Tijdens deze bijeenkomst gaan Rijkswaterstaat en bouwconsortium Levvel hierover met jullie in gesprek. Naast een presentatie over het project wordt er een bezoek gebracht aan de bouwplaats(en) van het project. Zo kun je onder andere de nieuwe dijkbekleding met het nieuwe fietspad van dichtbij aanschouwen.

Programma

14:00-15:00 – presentatie
15:00-17:00 – bezoek bouwplaats
17:00-18:00 – borrel en afsluiting

Praktische informatie

Er is voldoende parkeergelegenheid. Wanneer je met het OV reist, kun je uitstappen bij busstation Den Oever. Vanaf daar is het nog 10 minuten lopen naar het projectkantoor van Levvel. Gelieve eigen PBM’s (schoenen, oranje reflecterende jas/hesje, helm) mee te nemen. Eventueel zijn deze beschikbaar om te lenen.

Organisatie van de dag

Rijkswaterstaat en bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord, Rebel en Invesis)

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren