AOM-bijeenkomst 10 februari 2023:

Het concern in het arbeidsrecht

 

Sprekers 

Mr. dr. J.P.H. (Johan) Zwemmer (Docent Universiteit van Amsterdam en advocaat DLA Piper)
Mr. M.A.N. (Matthijs) Schadewijk (Docent en promovendus Radboud Universiteit)

Thema

Het concern in het arbeidsrecht

Het programma

Op vrijdag 10 februari gaan we verder met de AOM cyclus 2022-2023. Het centrale thema van de bijeenkomst is het concern in het arbeidsrecht en de sprekers zijn Matthijs van Schadewijk en Johan Zwemmer. Matthijs promoveert dit jaar op een onderzoek naar de vraag hoe de versnipperde benadering in het concern in het arbeidsrecht zich verhoudt tot de rechtseenheid (het principe dat juridische regels en begrippen zoveel mogelijk hetzelfde moeten worden toegepast) en is als universitair docent verbonden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Johan promoveerde ruim tien jaar geleden op het onderwerp pluraliteit van werkgeverschap en behoeft verder geen introductie.

In het eerste uur schetst Matthijs de algemene kaders voor het concern in het arbeidsrecht en bespreekt hij de meest opvallende ontwikkelingen en aandachtspunten. In dit verband passeert een aantal actuele ontwikkelingen de revue, zoals het recente oordeel van de Hoge Raad inzake werknemersaansprakelijkheid in het concern (ECLI:NL:HR:2022:1813). In het tweede uur reflecteert Johan op de algemene bespiegelingen en verlegt hij de aandacht naar actuele knelpunten omtrent intraconcerndetachering. Aan bod komen de aansprakelijkheid van de moedervennootschap van een personeelsvennootschap en de positie die intraconcerndetachering inneemt binnen de Waadi en de Ontslagregeling. Uiteraard is er in beide presentaties ruimschoots gelegenheid voor vragen en debat.

De lezing wordt hybride georganiseerd. Er is een beperkt aantal plekken op locatie beschikbaar. We reserveren een plek voor de eerste 20 deelnemers die in het aanmeldformulier aangeven de bijeenkomst op locatie te willen bijwonen. Alle andere deelnemers kunnen de bijeenkomst via een Zoomverbinding volgen. Deelnemers ontvangen een uur voorafgaand aan de bijeenkomst, dus vrijdag 10 februari om 08.00 uur, een link waarmee de bijeenkomst via Zoom kan worden bijgewoond. Na afloop van de bijeenkomst wordt u gevraagd enkele vragen te beantwoorden. Dit is nodig om PO-punten toe te kennen. 

Datum 10 februari 2023 | Tijd 09:15 - 11:30

Locatie Roeterseilandcampus - gebouw B | online

Ruimte REC B1.03 | Hybrid Learning Theatre

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren