Opening eerste polikliniek familiaire atriumfibrilleren in Erasmus MC 

Wat bepaalt de erfelijkheid van hartritmestoornissen? En kunnen we daar iets aan doen?

De afdeling Cardiologie van het Erasmus MC en de onderzoekers van het wetenschappelijke programma Medical Delta Cardiac Arrhythmia Lab nodigen u uit bij de officiële opening van de eerste polikliniek specifiek voor patiënten met familiair atriumfibrilleren in Nederland.

Atriumfibrilleren, de meest voorkomende hartritmestoornis, is bij ongeveer 20% van de patiënten erfelijk bepaald. Het is in de meeste gevallen onduidelijk wat dit zogeheten ‘familiair atriumfibrilleren’ veroorzaakt. 

Het interdisciplinaire onderzoeksteam dat bestaat uit cardioloog-elektrofysiologen, moleculair biologen, klinisch genetici en ingenieurs hoopt dankzij de polikliniek over een aantal jaar het mechanisme van familiair atriumfibrilleren te begrijpen. Als de oorzaken duidelijker zijn en we begrijpen hoe dit het hart beïnvloedt, biedt dat mogelijk aanknopingspunten voor een behandeling.

De eerste families zijn inmiddels onderzocht. Op dinsdag 14 februari wordt de polikliniek officieel geopend. In korte presentaties delen de onderzoekers de doelstelling van de polikliniek en de eerste observaties van hun onderzoek. 

We nodigen u van harte uit dit feestelijke moment met ons te vieren.

Locatie: Erasmus MC, Tuin van Verbondenheid
Datum: 14 februari 2023
Tijdstip: 10:00 - 10:45 uur

Bekijk hier het programma

U kunt zich hier aanmelden