LEZING EN THEATER[WV(1] 

Slim, slimmer, slimst - Hoe kunstmatige intelligentie de mens een turboboost geeft

DINSDAG 16 MEI, 20.00 uur

Aula, Minderbroedersberg 4-6

 

Bennie Mols

Wetenschapsjournalist & auteur

 

Kunstmatige intelligentie (AI) vertaalt razendsnel onze teksten, laat ons praten met apparaten, herkent onze gezichten en ondersteunt artsen bij het stellen van medische diagnoses. Hoe indrukwekkend de prestaties van AI ook zijn, toch is AI op en top mensenwerk. Elke stuk AI-technologie wordt nog steeds ontworpen, gebouwd, geprogrammeerd en onderhouden door mensen.

 

Waarin is AI beter dan de mens? Waarin is de mens beter dan AI? Hoe kunnen menselijke en kunstmatige intelligentie succesvol samenwerken? Hoe kan AI helpen om wetenschappelijke ontdekkingen te doen, muziek te maken, te schilderen of te schrijven? Voor welke maatschappelijke en ethische uitdagingen stelt AI ons? Het ontwikkelen van kunstmatige intelligentie die menselijke intelligentie uitbreidt en versterkt is een van de grootste wetenschappelijke uitdagingen van onze tijd.

 

Deze lezing is in het kader van de voorstelling Wim Klein, de laatste menselijke computer.

 

REGISTRATIE: WWW.MAASTRICHTUNIVERSITY.NL/SG


 [WV(1]He Dennis, deze lezing zouden we graag op 1 gedeelde spread zetten met de Toneelvoorstelling die hierop volgt. Zo’n zelfde format als we normaal bij De Domijnen hebben. En dan ook zo’n kadertje met de prijs informatie op de volgende pagina ( zie opmerking Rob)

16 mei 2023

20:00 - 21:30