DE AVOND TEGEN DE DRAAD

Vertroostingen

WO 26 APRIL, 20.00 UUR
Franz Palmzaal, Tongersestraat 53

Prof. dr. Dirk De Wachter

Hoogleraar psychiatrie, K.U. Leuven

Dirk De Wachter werd vorig jaar geconfronteerd met de diagnose darmkanker. De troost die hij kreeg op zijn meest kwetsbare momenten, vechtend voor zijn leven, maakte dit een periode vol betekenis. Zijn ervaringen schreef hij op in Vertroostingen, in de hoop de troost voor de ander te kunnen zijn die voor hem zo helend is geweest.

 

Rob van Duijn, hoofd van Studium Generale, gaat met hem gesprek over het belang van getroost worden en troost kunnen geven, het belang van het contact met de ander, het omgaan met verlies en het genieten van het leven.

 

Dirk De Wachter (62) is psychiaterpsychotherapeut en diensthoofd systeem- en gezinstherapie aan het Universitair Psychiatrisch Centrum van de KU Leuven. Hij verwierf grote bekendheid door zijn bestsellers Borderline Times (2012), De wereld van De Wachter (2016) en De kunst van het ongelukkig zijn (2019).


De avond tegen de draad wordt georganiseerd ter ere van het voormalig hoofd van Studium Generale Jacques Reiners die vorig jaar in april overleed. We hebben met pijn afscheid moeten nemen. Hij was tot 2018, bijna 40 jaar lang, de inspirator en initiator van prachtige programma’s en festivals, waaronder de veel gememoreerde Avond(en) van het woord. Na zijn afscheid van de universiteit bleef hij betrokken vanuit zijn Bureau Tegendraadse Activiteiten. Met deze avond houden we Jacques’ tegendraadse natuur in ere.

 

REGISTRATION: WWW.MAASTRICHTUNIVERSITY.NL/SG

26 april 2023

20:00 - 21:30