Slaapproblemen bij kinderen:

Als de richtlijn ophoudt en het kind nog steeds slecht slaapt

Verdiepingscursus voor kinderartsen, artsen VG, (kinder)neurologen, kinderrevalidatieartsen en andere geïnteresseerden

Slaapproblemen komen veel voor bij kinderen, vooral wanneer er sprake is van co-morbiditeit, zoals een ontwikkelingsachterstand, ADHD, ASS of medische problematiek. Wanneer de jeugdarts of psycholoog niet verder komt is het vaak de vraag: Waardoor komt het slechte slapen, speelt er een slaapstoornis? Wat kan er nog meer gedaan worden? Is er een plaats voor medicatie?

In deze verdiepende cursus gaan we verder waar de richtlijn ophoudt en gaan in op de diagnostiek en behandeling van ernstige slapeloosheid, parasomnieen, hoofdbonken en vermoeidheid overdag. Er zal specifiek aandacht besteed worden aan de indicatie en interpretatie van diagnostiek (polysomnografie, melatonine meting), slaapmedicatie en speciale doelgroepen, zoals kinderen met syndromen of epilepsie. Het volledige programma vind je hier

De cursus is kleinschalig met maximaal 16 deelnemers, zodat ook eigen meegebrachte casuïstiek aan bod kan komen. De cursusdagen hebben een praktische, gestructureerde insteek en veel casuïstiek, waarmee ook zelf aan de slag gegaan zal worden. De cursus wordt gevolgd door 2 online casuïstiek besprekingen na 2 en 4 maanden, omdat de ervaring leert dat de meeste vragen en het echte leren pas begint als de cursus is afgelopen.

Accreditatie is aangevraagd bij de NVK.Geïnteresseerd? Meld je dan aan via het aanmeldformulier

Op Kinderslaapexpert.nl vind je nog meer cursussen over slaap bij kinderen.

 

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren