Ochtendprogramma: uw bezoek aan een uitvoeringsorganisatie
 

Tijdens de Dag van de Publieke Dienstverlening kunt u in de ochtend een bezoek brengen aan een uitvoeringsorganisatie. Hieronder vindt u een overzicht met de organisaties en inhoudelijke informatie over het bezoek. 

U reist op eigen gelegenheid naar de locatie van uw keuze. Vanaf de locaties die zich niet op loopafstand van The Hague Conference Center New Babylon bevinden, kunt u voor de terugreis gebruik maken van gezamenlijk busvervoer. Bij registratie kunt u aangeven of u hiervan gebruik wilt maken.

Tijdens de Dag van het de Publieke Dienstverlening is bij alle programmaonderdelen de Chatham House Rule van kracht.* 

LET OP: op alle locaties dient u een geldig legitimatiebewijs te tonen.
 

Belastingdienst
Prinses Beatrixlaan 512
2595 BL  Den Haag

Belastingdienst: Samen werken aan een betere dienstverlening

Bereikbaarheid:
Op loopafstand van
The Hague Conference Center New Babylon.
Parkeren: Interparking WTC The Hague
(eigen kosten)
OV: zie hier
halte Beatrixkwartier

Bijzonderheden:
Ook toegang middels een rijkspas indien 'IDT/binnen zonder kloppen' is aangevraagd.

De Belastingdienst wil hoogwaardige digitale dienstverlening combineren met een persoonlijke benadering: massaal en digitaal waar het kan en dichtbij en persoonlijk - via onze balies en regionale steunpunten - voor wie dit nodig heeft. Hierbij staan burgers en bedrijven altijd centraal. Zo betrekken wij burgers en ondernemers bij de verdere verbetering van onze dienstverlening om zo goede en vooral begrijpelijke ondersteuning via onze verschillende dienstverleningskanalen te verlenen. Ook bieden wij maatwerk voor complexe fiscale situaties door de inzet van onze Stella-teams bij onder andere betalingsproblemen. 
Op 22 juni 2023 vertellen we je graag meer over hoe wij burgers en bedrijven centraal stellen in de verdere verbetering en vereenvoudiging van onze dienstverlening. Daarbij leggen we je diverse dilemma’s voor waar wij in ons werk mee te maken hebben en waar we graag samen met je werken richting oplossingen. 

CAK
Prinses Beatrixlaan 7
2595 AK Den Haag

Data-sharing is caring!


Bereikbaarheid:
Op loopafstand van
The Hague Conference Center New Babylon.
Parkeren: Interparking
WTC The Hague
(eigen kosten)
OV: zie hier
halte Beatrixkwartier

De sessie bij het CAK bestaat uit twee wisselsessies, te weten: 

-    60.000 burgers met gelijktijdig én langdurig schulden bij 4 publieke uitvoerders zijn onbekend bij de lokale overheid. Hoe kunnen we als overheid data van burgers delen én gebruiken om schuldenproblematiek op te lossen? En - liever nog - schulden voorkomen? Collega uitvoeringsorganisatie CJIB en CAK-bestuurder Marije Wolsink gaan samen met u in gesprek over de kansen en uitdagingen bij gegevensuitwisseling tussen uitvoerders. 

-    Datadeling zonder toestemming van de burger? Het kan! We nemen u mee in het ontstaan van de CAK lijst; een unieke lijst van burgers met betaalproblemen van de zorgverzekering, een avontuur met de gemeente Amsterdam én tot welke mogelijkheden dit heeft geleid in de aanpak van schulden. 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Locatie: 
Den Haag CenterCourt
Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL  Den Haag

De gevolgen van complexe regelgeving voor ondernemers

Bereikbaarheid:
Op loopafstand van
The Hague Conference Center New Babylon.
Parkeren: Interparking
WTC The Hague
(eigen kosten)
OV: zie hier
halte Ternoot
 

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpt ondernemende Nederlanders vooruit op het gebied van duurzaamheid, zakendoen over de grenzen, agrarisch ondernemen en innovatie. RVO opereert als publieke dienstverlener in een politiek bestuurlijk krachtenveld. Regelgeving en regelingen zijn daardoor veelal een vertaling van politieke wensen en compromissen. Uitvoerbaarheid en de eindgebruiker worden niet altijd meegenomen in het politieke besluit. 

Tijdens deze sessie gaan we in op complexe en onduidelijke regelgeving van de overheid en hoe wij als publieke diensteverlener zien dat ondernemers daardoor niet optimaal worden geholpen en er kansen worden misgelopen. Tijdens deze interactieve sessie laten we ondernemers aan het woord en laten zij aan de hand van concrete casussen zien op welke wijze  complexe en onduidelijke regelgeving soms ingrijpende gevolgen kan hebben voor hun onderneming. Samen met hen willen we in een gezamenlijke discussie bespreken welke rol politiek, beleid en uitvoering hierin hebben en hoe we kunnen komen tot een betere dienstverlening waar de ondernemers beter mee geholpen zijn. Zodat we met elkaar meer impact kunnen maken in onze ambitie voor een duurzame welvaart.

Nationaal Archief
Prins Willem
Alexanderhof 20 
2595 BE  Den Haag


Dossiers over verleden; gevolgen voor nu en in de toekomst

Bereikbaarheid:
Op loopafstand van
The Hague Conference Center New Babylon.
Parkeren:
Q-park CS New Babylon
(eigen kosten)
OV: zie hier
halte Den Haag CS

Met het verdwijnen van de laatste ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog neemt het belang van het transparant en drempelvrij beschikbaar stellen van informatie over de Tweede Wereldoorlog toe. Het Nationaal Archief is met ruim 9 km archief, over de Tweede Wereldoorlog en de nasleep ervan, de grootste bron van informatie in Nederland. Die informatie is om meerdere redenen nog niet altijd voor iedereen goed toegankelijk.

Wat kunnen we al wel, wat kunnen we nog niet? Waar lopen wij als instelling tegen aan, maar nog veel belangrijker hoe ervaren onze gebruikers de toegang tot de informatie? Wat verwachten zij van ons, hoe komen we ze tegemoet en waar schuurt het? Hoe verhouden individuele behoeften zich tot een groter maatschappelijk belang? Hoe geven we invulling aan onze missie dat wij ieder recht op informatie dienen?

In een presentatie met voorbeelden nemen we u mee de inhoud in, en gaan we graag met u en een aantal gebruikers en betrokkenen in gesprek. We laten aan de hand van diverse archieven zien waar het over gaat; u ziet gelijk dat de aard van het materiaal kwetsbaar is en zorgvuldige omgang verlangt. 

De gebruiker verwacht van ons online raadpleegbaar en doorzoekbare informatie. De werkelijkheid is echter anders. Het zijn soms stapels vaak moeilijk leesbare documenten die door een onderzoeker zelf in context moeten worden geplaatst. Het betreft daarnaast vaak gevoelige en emotionele informatie die vanwege AVG niet zonder meer is in te zien. 

Wat doen we nu, en wat zijn de plannen voor de nabije toekomst? Hoe kan digitaliseren van bronnen en beschikbaar stellen onze gebruikers beter faciliteren. We lichten onze plannen met voorbeeldprojecten en casussen toe en gaan graag hierover met de aanwezigen in gesprek.

COA, DT&V en IND
Locatie: 
The Hague Conference Center New Babylon
Anna van Buerenplein 29
2595 DA  Den Haag


In gesprek over migratie met COA, DT&V en IND

Bereikbaarheid:
Parkeren:
Q-park CS New Babylon
(eigen kosten)
OV: zie hier
halte Den Haag CS

Kijkje in de keuken van het werk van COA, DT&V en IND. Als uitvoerders en partners in de migratieketen nemen we u als deelnemer mee in impactvolle momenten waar een persoon die een asielaanvraag in Nederland doet mee te maken krijgt. We gaan met u in gesprek over de complexiteit waar we als organisaties in de dagelijkse praktijk tegenaan lopen en welke effecten dit met zich meebrengt voor deze personen. Doel: verzamelen van aanknopingspunten om de dienstverlening voor onze doelgroep te verbeteren en kansen vinden om deze te vereenvoudigen.
Kamer van Koophandel
Locatie: 
The Hague Conference Center New Babylon
Anna van Buerenplein 29
2595 DA  Den Haag


Datavisie Handelsregister 

Bereikbaarheid:
Parkeren:
Q-park CS New Babylon
(eigen kosten)
OV: zie hier
halte Den Haag CS

Iedereen kent het wel, dat je weer gebeld of gemaild wordt met een aanbod dat je niet wilt hebben. Ondernemers hebben hier veel last van. Tegelijk willen ze dat potentiële klanten ze wel kunnen vinden. 

In dit spanningsveld is een nieuwe balans nodig tussen privacy en veiligheid enerzijds en openbaarheid, transparantie en het tegengaan van fraude anderzijds. KVK werkt daarom samen met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) aan een nieuwe visie op het gebruik van data uit het Handelsregister, de Datavisie. Dit is een goed voorbeeld van hoe politiek, beleidsmakers en een uitvoeringsorganisatie als KVK samenwerken. 

Ministerie van Financiën
Dienst Toeslagen

Locatie: 
The Hague Conference Center New Babylon
Anna van Buerenplein 29
2595 DA  Den Haag

Het verhaal van Toeslagen: recht doen aan verleden, presteren in het heden, anticiperen op de toekomst

Bereikbaarheid:
Parkeren:
Q-park CS New Babylon
(eigen kosten)
OV: zie hier
halte Den Haag CS

Dienst Toeslagen is een zelfstandige, publieke dienstverlener, onderdeel van het ministerie van Financiën en elke dag bezig om vitale voorzieningen voor iedereen betaalbaar te maken. Tijdige en juiste uitbetaling van toeslagen is de kerntaak, aangevuld met de urgente opdracht om financieel herstel te bieden aan gedupeerde ouders. Naast deze kerntaak staat Dienst Toeslagen voor een grote veranderopgave: in nauwe verbinding met opdrachtgevers, ketenpartners en andere samenwerkingspartners wordt gewerkt aan verbetering voor heden, verleden en toekomst.

Hoe Dienst Toeslagen dit doet? Voor welke dilemma’s en uitdagingen de medewerkers van Toeslagen dagelijks staan? Hoe zij blijven zoeken naar verbeteringen van de dienstverlening binnen de huidige kaders van het toeslagenstelsel? En hoe zij nadenken over vereenvoudiging van de complexe wet- en regelgeving op de lange termijn? Daarover gaat deze interactieve sessie, waarin Ditte Hak, DG Toeslagen, en Coert Kleijwegt, directeur Toeslagen, u graag meenemen hun dagelijkse praktijk. Zij gaan in dialoog met de zaal en doen een creatief beroep op uw oplossend vermogen. 

Ja: het toeslagenstelsel is complex.
En ja: alleen samen kunnen we werken aan vereenvoudiging!
Doet u mee?

CIZ
Locatie:
The Hague Conference Center New Babylon
Anna van Buerenplein 29
2595 DA  Den Haag

Terugbrengen complexiteit voor de cliënt 

Bereikbaarheid:
Parkeren:
Q-park CS New Babylon
(eigen kosten)
OV: zie hier
halte Den Haag CS

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) is de poortwachter voor mensen die langdurige zorg nodig hebben. Het CIZ is een landelijk werkende organisatie met zo’n 900 fte aan personeel. 
Heeft iemand blijvend intensieve zorg thuis of in een instelling nodig? Dan wordt er eerst een aanvraag ingediend bij het CIZ, dat onderzoekt of iemand in aanmerking komt voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Het CIZ behandelt ook aanvragen voor onvrijwillige opname vanuit de Wet zorg en dwang (Wzd). Dat doet het CIZ zo zorgvuldig mogelijk en met aandacht voor de mens. Het onderzoek gebeurt zo nodig bij de mensen thuis. Het gaat om zo’n 140.000 Wlz-aanvragen en 30.000 Wzd- aanvragen per jaar. 

In de uitvoering constateert het CIZ dat de zorgwereld en wet- en regelgeving voor de cliënt soms erg complex zijn. Het CIZ zet zich ervoor in om cliënten zo goed mogelijk van dienst te zijn en zo goed mogelijk te informeren. Aan de hand van concrete voorbeelden gaat het CIZ daarover graag met de aanwezigen in gesprek.

DUO
Locatie:
Amare
Spuiplein 150
2511 DG  Den Haag

Een live maatwerkplaats

Bereikbaarheid:
Op loopafstand van
he Hague Conference Center New Babylon.
Parkeren:
Q-park Muzenstraat
(eigen kosten)
OV: zie hier
halte Den Haag CS

Soms komen medewerkers van DUO schrijnende gevallen tegen. Het gaat dan vaak om mensen of instellingen die in bijzondere omstandigheden verkeren waarbij handelen volgens de letter van de wet hen niet verder helpt. Hier krijgen  medewerkers soms letterlijk buikpijn van. De moeilijkste van deze casus worden besproken in de zogenaamde maatwerkplaats. Dat is een multidisciplinair overleg waarbij de deelnemers bij de toepassing van wet- en regelgeving niet alleen naar de letter van de wet kijken, maar ook naar de bedoeling. De focus ligt hierbij op het hanteren van de menselijke maat. 

In deze sessie vormen deelnemers met een brede achtergrond (politiek, beleid,  uitvoering en “klant”) samen zo’n maatwerkplaats en bespreken enkele uit het leven gegrepen situaties. Hoe kijken zij naar een probleem? Hoe ervaren zij het en hoe lossen zij het op? Hoe kunnen we iets dergelijks in de toekomst voorkomen en wie hebben we daarvoor nodig? En hoe heeft DUO het vraagstuk in het echt opgelost?

UWV en gemeente
Den Haag

Gemeentehuis Den Haag
'De Lobby"
Spui 70
2511 BT  Den Haag

U kunt het snelst 'De Lobby' bereiken om de ingang bij de  bibliotheek te gebruiken
.

Maatwerk over organisatiegrenzen heen om mensen snel de juiste dienstverlening te bieden

Bereikbaarheid:
Op loopafstand van
The Hague Conference Center New Babylon.
Parkeren:
Q-park Muzenstraat
(eigen kosten)
OV: zie hier
halte Den Haag CS

Gemeente Den Haag en UWV hebben lokaal de handen ineengeslagen om gezamenlijke dienstverlening te bieden speciaal gericht op mensen die de kans hebben uit de WW te gaan zonder werk óf door te stromen naar de bijstand. Zowel gemeente Den Haag als UWV wil mensen zo ondersteunen dat zij duurzaam aan het werk kunnen zodat ze weer mee kunnen doen in de samenleving. De burger en niet de eigen werkprocessen staan centraal. 

De gezamenlijke dienstverlening is in een pilot getoetst en bestaat uit twee onderdelen:
1. maatwerkscan op basis waarvan mensen in aanmerking komen voor extra dienstverlening. Deze wordt gedaan op het moment dat mensen WW aanvragen bij UWV
2. extra maatwerk door vroegtijdige dienstverlening van UWV en extra voorzieningen van de gemeente. In driegesprekken met de gemeente, UWV én de burger staat de behoefte van de burger en het daarbij passende hulpaanbod centraal. Mensen zijn zeer tevreden over deze gezamenlijke dienstverlening. Zij ervaren persoonlijke aandacht bij de begeleiding naar werk en zijn blij met de aanvullende hulp op de andere leefgebieden financiën, gezondheid en gezin. Daarnaast geven mensen aan hierdoor meer vertrouwen in de overheid te hebben gekregen.

Hoewel de gezamenlijke dienstverlening succesvol blijkt en de samenwerking ogenschijnlijk voor de hand ligt, speelt er wel degelijk complexiciteit. De complexiciteit zit in:
•    de consequenties van data-gedreven werken met de maatwerkscan
•    de gecombineerde en vroegtijdig ingezette dienstverlening door een landelijk en een lokaal uitvoerende organisatie, werkend vanuit andere wetgeving en ander beleid. 

Gemeente Den Haag en UWV nemen u in deze sessie graag mee in het traject van pilot naar staande dienstverlening en de belangrijkste opbrengsten. Daarnaast gaan we het gesprek met deelnemers over samenwerking over de grenzen van de eigen organisatie heen, de kansen die dat biedt en de uitdagingen die het met zich meebrengt.

Gemeente Den Haag en Stadsdeel Laak
locatie:
Albert Heijn
bedrijfsruimte 1e etage
Lorentzplein 76
2522 EH  Den Haag

Integrale gebiedsgerichte aanpak Laak Centraal

Bereikbaarheid:
vrij of op eigen kosten parkeren in de wijk
OV: zie hier

Vanaf deze locatie kunt u gebruik maken van gezamenlijk vervoer terug naar The Hague Conference Center New Babylon.

Overbewoning, ongeregistreerde arbeidsmigranten, afval op straat, (jeugd)criminaliteit, parkeerdruk, armoede, schulden en eenzaamheid. Bewoners noemen Laak Centraal de 'vergeten wijk' en maken zich zorgen over de toekomst. Ze schreven een brandbrief aan burgemeester en wethouders omdat ze willen dat er iets verandert in de wijk waar ze van houden. De noodoproep is gehoord. Om Laak Centraal uit het slop te trekken, is er samen met bewoners en ondernemers een actieplan ontwikkeld. Behalve de leefbaarheid moet ook het onderlinge vertrouwen tussen bewoners en gemeente verbeterd worden, evenals de communicatie. Tijdens het werkbezoek krijgt u een inspirerend kijkje voor en achter de schermen!

In gebieden zoals Laak Centraal, waar de problemen zich opstapelen, is extra gecoördineerde inzet nodig. De aanpak vraagt om een gemeentelijke organisatie die weet wat er leeft en speelt in de wijken, daarop kan inspelen, wendbaar is en integraal gebiedsgericht werkt in nauwe samenwerking met inwoners en andere wijkpartners. Om deze werkwijze goed in de praktijk te brengen, is een speciale governance- en overlegstructuur in het leven geroepen, zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie.

Stadsdeeldirecteur Lawrence Eghosa en zijn collega’s/partners in de gebiedsgerichte aanpak gaan graag met u het open gesprek aan over opgaven, dilemma’s, kansen en knelpunten van deze werkwijze. Het perspectief van inwoners en andere wijkpartners staat daarbij centraal. 

Aan de hand van casussen uit de praktijk willen we met u in gesprek gaan over een aantal voor ons belangrijke leervragen: Wat betekent gebiedsgericht werken in de praktijk voor politiek, beleid en uitvoering, en voor bewoners/wijkpartners? Hoe doe je dat en wat vraagt dat van je? Hoe krijgen we in de volle breedte van betrokken overheids- en wijkorganisaties de neuzen in dezelfde richting? Hoe kan reflexieve monitoring ons hierbij helpen? 

Wees welkom in stadsdeel Laak, het kleinste stadsdeel van Den Haag met de meest turbulente stapeling van uitdagingen!

Ministerie BZK i.s.m.
WaU
Locatie:
Buurtcentrum Octopus
Delftselaan 12
2512 RE  Den Haa
g

Programma Inrichten Overheidsbrede loketfunctie; waarom vereenvoudiging soms ingewikkeld is

Bereikbaarheid:
Parkeren: gratis in de wijk
OV: zie hier
halte HMC Westeinde

Vanaf deze locatie kunt u gebruik maken van gezamenlijk vervoer terug naar The Hague Conference Center New Babylon

Wij onderzoeken hoe mensen die problemen ervaren bij het regelen van zaken met meerdere overheidsorganisaties, snel en goed geholpen kunnen worden. Het zou niet moeten uitmaken bij welke instantie of organisatie iemand aanklopt: de overheid werkt collectief aan de oplossing.

U krijgt een introductie over Programma Inrichten overheidsbrede loketten door Christien Bronda, bestuurlijke trekker WaU spoor 1. Vervolgens gaat u onder begeleiding van ervaren acteurs aan de slag met een aantal praktijkcasussen in de vorm van een terugspeeltheater. Hierbij zijn ook enkele ervaringsdeskundigen aanwezig.

Dienst Justitiële Inrichtingen
locatie: Penitentiaire Inrichting Haaglanden
Pompstationsweg 32
2597 JW Den Haag

Gevangenis of zorginstelling? De effecten van een groeiende complexe doelgroep bij DJI

Bereikbaarheid:
Parkeren: kunt u gratis parkeren in de wijk rond de inrichting.
OV: zie hier 
Bus 22, halte Pompstationsweg of
bus 23, halte Maurits de Brauwweg

Vanaf deze locatie kunt u gebruik maken van gezamenlijk vervoer terug naar The Hague Conference Center New Babylon.

Bij DJI zien we steeds meer mensen binnen met een complexe zorgbehoefte, deels doordat de reguliere zorg steeds minder is ingericht en toegerust om deze groep (preventief) te behandelen. Hierbij kan de vraag gesteld worden of deze mensen wel bij DJI thuis horen: is DJI de plek waar deze mensen de juiste zorg en behandeling krijgen? Door meer in te zetten op reguliere zorg aan de voorkant kunt we deels voorkomen dat deze groep in het strafrecht belandt. Wat is er nodig om de beweging naar de voorkant (preventie) te maken?

Daarnaast zorgen de mensen met complexe zorgbehoefte die in het strafrecht belanden, voor een intensivering van de behandeling waarvoor bij DJI steeds meer specialistische kennis en zorgplekken nodig zijn. Door beperkte uitstroommogelijkheden aan de achterkant, leidt dit tot hoge recidive en verstopping in de keten. Wat is er voor nodig om dit te doorbreken?

Tijdens de sessie krijgt u een rondleiding en neemt u deel aan de discussie. U wordt ontvangen door Michel Groothuizen (plv DG DJI) en Sabine Roza (Directeur Zorg en Behandeling van de PI Haaglanden)

CBR
Lange Kleiweg 30
2299 GK Rijswijk

Dilemma's bij het CBR: de mobiliteitsbehoefte van de burgers versus verkeersveiligheid

Bereikbaarheid:
Parkeren: om en nabij locatie
OV: zie hier 
Op loopafstand van
Rijswijk Station

Vanaf deze locatie kunt u gebruik maken van gezamenlijk vervoer terug naar The Hague Conference Center New Babylon.

Het CBR heeft als poortwachter voor verkeersdeelname een belangrijke taak en rol om de verkeersveiligheid te bevorderen. Als publieke dienstverlener probeert het CBR bij die taakuitoefening altijd de behoeftes en wensen van burgers centraal te stellen. Soms staan de taken van het CBR en de behoeftes van burgers echter (lijnrecht) tegenover elkaar. 

In deze sessie gaat u met het CBR in gesprek over de dilemma’s die in de uitvoering ontstaan bij het toetsen en beoordelen van de rijvaardigheid en rijgeschiktheid, en hoe deze opgelost kunnen worden. Denk aan onderwerpen zoals: het opleggen van cursussen rondom onveilig gedrag in het verkeer, het bepalen of iemand nog de weg op mag, hoe ver je kan gaan in de strijd tegen fraude, of hoe je om kan gaan met het schaarse goed examens waar misbruik van wordt gemaakt. Dat doen we in de stijl van ‘de achterkant van het gelijk’, met onze algemeen directeur Alexander Pechtold als gespreksleider. 

Maar natuurlijk nemen we ook tijd om u een kijkje in de keuken te geven bij het werk van de professionals van het CBR, zoals het theorie-examen en het praktijkexamen.

Sociale Verzekeringsbank
Stationsplein 1
2312 AJ GK Leiden

Eenvoudig, de bedoeling van wetten en regels

Bereikbaarheid:
Parkeren: Leiden Centraal Station (eigen kosten)
OV: zie hier 
Station Leiden Centraal

Vanaf deze locatie kunt u gebruik maken van gezamenlijk vervoer terug naar The Hague Conference Center New Babylon.

Vereenvoudiging. Er wordt in Den Haag veel over gesproken en om gevraagd. Maar waarom is vereenvoudiging eigenlijk nodig en hoe ziet die noodzakelijke vereenvoudiging er dan uit? Wat kunnen én doen publieke dienstverleners al zelf? En hoe is de burger hier uiteindelijk mee geholpen? In een interactieve ochtend bij de SVB op kantoor in Leiden nemen we je mee in die vragen. Na het ontvangst door de Raad van Bestuur beleef je de beweging van werken volgens de Bedoeling die bij de SVB enkele jaren geleden is ingezet en via garages en perspectiefcirkels, gericht op individueel maatwerk, er nu in uitmondt dat we al onze beleidsregels herzien. Inderdaad, om ze burgervriendelijker en te maken. Vervolgens zoomen we in op een casus uit onze gloednieuwe knelpuntenbrief. Vers van de pers. Want niet altijd kunnen we het zelf eenvoudiger maken voor de burger. Soms hebben we daar ook de wetgever of de beleidskant voor nodig. Hoe is de wetgeving zo complex geworden en waarom knelt dat voor de uitvoering en de burger? Hoe kan het eenvoudiger en wat doet de SVB eraan om daar te komen?

 

* Wanneer een vergadering, of een deel daarvan, wordt gehouden onder de Chatham House Rule zijn de deelnemers vrij om de ontvangen informatie te gebruiken, maar noch de identiteit noch de connectie van de spreker(s), noch die van een andere deelnemer, mag worden onthuld.
The Chatham House Rule is bedoeld om de publieke discussie over standpunten tijdens een vergadering te bevorderen, maar zonder deze standpunten toe te schrijven aan een individu of organisatie. Het is een basisprincipe dat de vertrouwelijkheid van de bron van de verkregen informatie tijdens een vergadering regelt en u in staat stelt u uit te spreken als individu, om van gedachten te wisselen die misschien niet die van uw organisaties uitdrukken, en moedigt de vrije discussie aan
.