PASSENDE ZORG VOOR OUDEREN: KUNNEN, WILLEN, DURVEN

inhoud

Welkom bij de 6e jaargang van de Leidse Ouderengeneeskundedag(en) op 9 november in de Buruma-zaal van het Leids Universitair Medisch Centrum!

In deze interactieve nascholing worden ontwikkelingen beschouwd vanuit zowel ziekenhuis, verpleeghuis als eerstelijn, waarbij veel nadruk komt te liggen op onderwerpen waar het in de samenwerking en maatschappelijk ‘schuurt’

Het thema van dit jaar is "Passende zorg voor ouderen: kunnen, willen, durven", waarbij uitgebreid, scherp, ingegaan wordt op: de huidige en toekomstige organisatie van de ouderenzorg in Nederland; het voorkomen van ongewenste ziekenhuisopnames; zorg die niet meer passend is en hoe om te gaan met eisende patiënten en hun familie daarbij; vrijdagmiddagconsulten in de huisartsenpraktijk en wet en regelgeving m.b.t. de zorg voor delirante patiënten in het ziekenhuis.
In de pauzes en aan het eind van de dag kunt u de foto-expositie 'Vergeten' en het Anatomisch Museum bezoeken.
Het inhoudelijke deel van het programma wordt afgesloten met een spraakmakende “deprescribing quiz” en een beschouwing van de dag door Sebastiaan van Beek, huisarts en kleinkunstenaar. Aan het einde van de cursusdag wordt u een aantrekkelijk sushibuffet aangeboden.

Kortom, deze aantrekkelijke dag is een niet te missen kans om uw kennis op het gebied van de ouderengeneeskunde te vergroten en inspiratie op te doen voor het bieden van passende zorg aan ouderen. Wij zien u graag op 9 november!

De Leidse Ouderengeneeskunde Dagen zijn tot stand gekomen door samenwerking van de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde van het LUMC; het LCO (LUMC Centrum voor Ouderengeneeskunde); de Leyden Academy on Vitality and Ageing; LAEGO, en zorgorganisaties Activite, Marente en Topaz.

doelgroepen

De cursus is bestemd voor huisartsen; specialisten ouderengeneeskunde; internisten-ouderengeneeskunde; klinisch geriaters; zij die hiervoor in opleiding zijn en andere belangstellenden.

accreditatie
ABC 1: 6 uur

NIV en NVKG: wordt aangevraagd voor 6 uur

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren