Digital Drivers for Circular Economy

Inaugurele rede van Ton van Kollenburg

 

Op donderdag 30 november vindt de openbare les van Ton van Kollenburg plaats, in het auditorium van Hogeschool Rotterdam, locatie Kralingse Zoom. Meld je alvast aan, dan word je op de hoogte gehouden van het programma en de definitieve tijden. 

Ton van Kollenburg helpt bedrijven al ruim dertig jaar met continu verbeteren, waarin waardecreatie en respect voor de mens centraal staan. Hij onderzoekt als lector bij Hogeschool Rotterdam de mogelijkheden om bedrijven en hogeschoolopleidingen duurzamer en meer circulair te maken. Van zijn hand verschenen twee lean studieboeken, waarin niet alleen bestaande lean concepten aan bod komen, maar ook de combinatie met digitalisering en duurzaamheid. 

Over het lectoraat

Het lectoraat Digital Drivers for Circularity onderzoekt de kansen, barrières en randvoorwaarden voor het verzamelen, beheren, standaardiseren en delen van data door mkb bedrijven ten behoeve van circulaire productie en consumptie. Terwijl digitalisering een essentiële voorwaarde is voor de ontwikkeling van de circulaire economie lopen veel mkb’ers hierin achter. En missen daardoor de transitie naar circulaire organisatievormen en verdienmodellen. Het lectoraat draagt, in samenwerking met het mkb en kennisinstellingen, bij aan de ontwikkeling en daadwerkelijke toepassing van digitale technische kennis, economie, organisatie, logistiek, duurzaamheid en verandermanagement.

Algemene informatie

  • Datum: donderdag 30 november 2023
  • Tijd: 15:30 uur (inloop vanaf 15:00 uur) tot 17:00 uur
  • Locatie: Auditorium, Kralingse Zoom 91