AOM-bijeenkomst 8 september 2023:

Actualiteiten ontslagrecht

 

Sprekers

Mr. dr. Pascal Kruit (Advocaat-partner bij Kruit Arbeidsrecht)
Mr. Wim Wetzels (Senior rechter Rechtbank Rotterdam en raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof Amsterdam)

Thema

Ontwikkelingen en actualiteiten op het gebied van het ontslagrecht

Het programma

Op vrijdag 8 september zal er weer een AOM-sessie plaatsvinden. Deze keer zal de sessie in het teken staan van actualiteiten op het gebied van het ontslagrecht. De sessie wordt verzorgd door mr. Wim Wetzels en mr. dr. Pascal Kruit. Wim is kantonrechter te Rotterdam en raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Amsterdam. Wim doceert daarnaast regelmatig op het gebied van het ontslagrecht en is lid van de redactie van Tijdschrift Arbeidsrecht Praktijk (TAP). Pascal is advocaat bij zijn eigen kantoor Kruit Arbeidsrecht te Oostvoorne en raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Pascal is lid van de redactie van de JAR en doceert frequent over het ontslagrecht.

Aan bod komen zowel materiele aspecten van het ontslagrecht, zoals de berekening van de billijke vergoeding, de reikwijdte van de herplaatsingsplicht en de noodzakelijkheid van hoor en wederhoor bij een ontslag op staande voet, als ook procedurele aspecten rondom het bewijsrecht en veel gemaakte fouten in processtukken. Beide docenten staan erom bekend veel oog te hebben voor praktische tips & tricks waarmee u direct uw voordeel kunt doen. Uiteraard is er voldoende ruimte voor vragen en debat
.

De lezing wordt hybride georganiseerd. Er is een beperkt aantal plekken op locatie beschikbaar. We reserveren een plek voor de eerste 30 deelnemers die in het aanmeldformulier aangeven de bijeenkomst op locatie te willen bijwonen. Alle andere deelnemers kunnen de bijeenkomst via een Zoomverbinding volgen. Deelnemers ontvangen een uur voorafgaand aan de bijeenkomst, dus vrijdag 8 september om 08.00 uur, een link waarmee de bijeenkomst via Zoom kan worden bijgewoond. Na afloop van de bijeenkomst wordt u gevraagd enkele vragen te beantwoorden. Dit is nodig om PO-punten toe te kennen. 

Nieuwsgierig geworden? Meldt u nu aan voor de AOM-bijeenkomst van 8 september 2023

 

Datum 8 september 2023 | Tijd 09:15 - 11:30

Locatie Roeterseilandcampus - gebouw A | online

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV Amsterdam

Ruimte REC A3.01 | Practicum room

Let op! De AOM-bijeenkomst zal in een andere ruimte plaatsvinden dan u gewend bent van de afgelopen evenementen.

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren