AOM-bijeenkomst 13 oktober 2023:

Actualiteiten collectief arbeidsrecht

 

Sprekers

Mr. dr. Niels Jansen (Universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam)
Mr. dr. Esther Koot-van der Putte (Eigenaar Cao-recht Advies en Opleiding in Haarlem)

Thema

Ontwikkelingen en actualiteiten op het gebied van het collectief ontslagrecht

Het programma

Op 13 oktober a.s. vindt de volgende AOM-bijeenkomst plaats. Niels Jansen en Ester Koot-van der Putte bespreken met u het cao-recht. Niels en Esther behandelen uiteraard de actuele stand van zaken in de rechtspraak. Daarbij zal specifiek aandacht zijn voor werkingssfeerperikelen, zoals het ontbreken van een hoofdzaakcriterium in het Bpf MITT (Mode-, Interieur-, Tapijt- en Textielindustrie). Voor ondernemingen die soms maar voor een heel klein – bijna verwaarloosbaar – deel van de activiteiten onder de werkingssfeer van het bedrijfstakpensioenfonds vallen, leidt het ontbreken van een hoofdzaakcriterium tot de vraag of de gehele onderneming onder het bedrijfstakpensioenfonds valt. Rechters lijken deze vraag niet steeds gelijkluidend te beantwoorden. 

Daarnaast zullen Niels en Esther aandacht besteden aan de presumption of righteousness van de cao. Het idee van collectief overleg is dat wanneer werknemers collectief optreden, zij dan op een gelijkwaardige manier met werkgevers kunnen onderhandelen over arbeidsvoorwaarden en dat de resultaten van die onderhandelingen rechtvaardig of juist zijn. Wat betekent dit idee voor de rechterlijke toetsing van cao’s? Niels en Esther verkennen met u dit terrein.

Na afloop van de bijeenkomst bent u weer op de hoogte van de laatste stand van zaken in het cao-recht. Uiteraard is er weer ruimschoots gelegenheid voor vragen en debat.

De lezing wordt hybride georganiseerd. Er is een beperkt aantal plekken op locatie beschikbaar. We reserveren een plek voor de eerste 30 deelnemers die in het aanmeldformulier aangeven de bijeenkomst op locatie te willen bijwonen. Alle andere deelnemers kunnen de bijeenkomst via een Zoomverbinding volgen. Deelnemers ontvangen een uur voorafgaand aan de bijeenkomst, dus vrijdag 13 oktober om 08.00 uur, een link waarmee de bijeenkomst via Zoom kan worden bijgewoond. Na afloop van de bijeenkomst wordt u gevraagd enkele vragen te beantwoorden. Dit is nodig om PO-punten toe te kennen. 

Nieuwsgierig geworden? Meldt u nu aan voor de AOM-bijeenkomst van 13 oktober 2023

 

Datum 13 oktober 2023 | Tijd 09:15 - 11:30

Locatie Roeterseilandcampus - gebouw A | online

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV Amsterdam

Ruimte REC A3.01 | Practicum room

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren