TECHLEC
De toekomst van de interactie tussen mens en robot

DO 30 NOVEMBER, 20.00 UUR
Aula, Minderbroedersberg 4-6

Prof. dr. David Abbink
Hoogleraar mens-robotinteractie, TU Delft

Machines hebben een vaste plek in ons leven. We gebruiken ze als hulpmiddel voor allerlei taken. Denk aan je fiets, je telefoon, maar bijvoorbeeld ook aan robots die worden gebruikt bij chirurgische operaties of in het leger. De ontwikkelingen op het gebied van robotica gaan steeds sneller. Zo wordt er volop getest met zelfrijdende auto’s, wordt er gewerkt aan robottoepassingen in de zorg en bij fysieke beroepen. Voorwaarde is wel dat mens en machine goed samenwerken en elkaar (leren) aanvoelen.

Kunnen we daadwerkelijk de mens met complexe robots verbinden? Wat houdt haptische mens-robotinteractie in? Waarom is het belangrijk ook psychologen te betrekken bij de ontwikkeling? Hoe ziet de toekomst van de mens-robot interactie eruit? En kan robotica ons helpen de tekorten op de arbeidsmarkt op te lossen? Dit soort vragen komen bij deze lezing aan bod.

 

TechLec
In het spoor van de toekomst

De ontwikkelingen in wetenschap en techniek gaan steeds sneller. En de gevolgen voor ons dagelijks leven en de maatschappij zijn steeds ingrijpender. Deze nieuwe lezingenreeks laat je kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen uit de voorhoede van wetenschap en techniek.

Van biocomputing tot organoïdentechniek. Van Artificial Intelligence tot online open source investigation. Van quantumcomputing tot ruimtegewassenonderzoek. Van nanotechnologie tot robottechnologie. Eens in de twee maanden neemt een vooraanstaande expert je mee naar de fascinerende frontlinie van de wetenschap.

REGISTRATIE: WWW.MAASTRICHTUNIVERSITY.NL/SG

 

 

 

 

30 november 2023

20:00 - 21:30