Stagebezoek 

Hierbij ben je uitgenodigd om binnenkort op bezoek te gaan bij 2-4 stagiaires. Zij lopen momenteel stage bij adviesbureaus, stedenbouwkundige bureaus, gemeenten en andere overheidsinstellingen. Een mooie manier voor jou om te oriënteren op een stageplek! Nog niet zeker welke kant je op wilt? Kies plekken met beleid, ontwerp & proces. 

Zie Informatie Stagebedrijven & -werkzaamheden.pdf voor een overzicht van alle stageplekken en bijbehorende werkzaamheden (zoom in om te kunnen lezen). Als je 2 - 4 plekken hebt gekozen, vul je zo snel mogelijk het Aanmeldformulier in (uiterlijk donderdag 9 november om 13.00 uur). Belangrijk: vul bij e-mail WEL studentnummer@hr.nl. in - en NIET je persoonlijke mailadres. 

Als het is gelukt met inschrijven ben je verzekerd van een plek en kun je er dus vanuit gaan dat je wordt verwacht op de aangegeven datum, tijd en (indien fysiek) locatie. Uiterlijk een week van tevoren stuurt de stagiaire jou zelf nog een persoonlijke uitnodiging met aanvullende informatie (bv. instructies om naar de locatie te komen of een link naar de online meeting) – hou je HR-mail dus goed in de gaten. Geen mail ontvangen? Stuur een mail naar de desbetreffende stagiaire (zie naam & mail in PDF) met de vraag wanneer je een uitnodiging kunt verwachten (en zet Marjolein en Joep in de cc). 

Tips: Lees je van tevoren in over de organisatie en bereid vragen voor. Zie je een stage daar wel zitten? Vraag ter plekke naar de contactgegevens stagebegeleider en voeg naderhand deze persoon toe op LinkedIn. Dat is handig voor als je binnenkort gaat solliciteren. 

Tot slot: Voor je SLO-portfolio maak je een verslag van je stagebezoeken. Hoe verliep het bezoek? Wat viel jou op? Waarom is dit een bedrijf waar jij wel of juist geen stage zou willen lopen? Hoe past dit bedrijf/ het werkveld van dit bedrijf wel / niet bij jou? (+/- 250 woorden per bezoek).