AOM-bijeenkomst 1 december 2023:

Kwalificatie arbeidsovereenkomst

 

Sprekers

Mr. Daniël van Gerven (advocaat en partner Ploum en docent Erasumus Universiteit Rotterdam)
Mr. Niels van der Neut (universitair docent Universiteit van Amsterdam)

Thema

Arbeidsrechtelijk kwalificeren 3.0 en de verbintenisrechtelijke bescherming van de echte zzp’er

Het programma

Op vrijdag 1 december a.s. vindt de volgende AOM-bijeenkomst plaats. Deze AOM-bijeenkomst zal plaatsvinden op de UvA (hybride). De sessie zal in het teken staan van actualiteiten op het gebied van zowel de arbeidsrechtelijke kwalificatievraag als de rechtspositie van de zzp’er.

Daniël van Gerven verzorgt het eerste deel van de sessie en gaat in op de recente ontwikkelingen ten aanzien van het kwalificatievraagstuk, in het bijzonder het wetsvoorstel. Daniël is onder andere advocaat-partner bij Ploum en docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en schreef voor LabourLaw United namens de VAAN mee aan de reactie op de internetconsultatie. Tijdens deze sessie reflecteert hij kritisch op het wetsvoorstel, maar kijkt hij ook vooruit.

Niels van der Neut neemt het tweede deel van de sessie voor zijn rekening. Niels is universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam en verdedigt op 8 december a.s. zijn proefschrift ‘De verbintenisrechtelijke bescherming van de kleine opdrachtnemer’. Hij deelt tijdens deze bijeenkomst voor het eerst zijn bevindingen. De resultaten van zijn onderzoek bieden niet alleen een inkijk in het verbintenisrechtelijke beschermingsniveau van de zzp’er ten aanzien van de thema’s loon, aansprakelijkheid en opzegging, maar maken ook een gefundeerde afweging mogelijk ten aanzien van de vraag of dit beschermingsniveau wenselijk en gerechtvaardigd is.

Na afloop van de bijeenkomst bent u weer op de hoogte van de laatste stand van zaken op het gebied van de kwalificatievraag en de positie van de zzp’er. Misschien dat u ook wel met een andere bril naar bepaalde aspecten kijkt. Uiteraard is er weer ruimschoots gelegenheid voor vragen en debat.

De lezing wordt hybride georganiseerd. Er is een beperkt aantal plekken op locatie beschikbaar. We reserveren een plek voor de eerste 30 deelnemers die in het aanmeldformulier aangeven de bijeenkomst op locatie te willen bijwonen. Alle andere deelnemers kunnen de bijeenkomst via een Zoomverbinding volgen. Deelnemers ontvangen een uur voorafgaand aan de bijeenkomst, dus vrijdag 1 december om 08.00 uur, een link waarmee de bijeenkomst via Zoom kan worden bijgewoond. Na afloop van de bijeenkomst wordt u gevraagd enkele vragen te beantwoorden. Dit is nodig om PO-punten toe te kennen. 

Nieuwsgierig geworden? Meldt u nu aan voor de AOM-bijeenkomst van 1 december 2023

 

Datum 1 december 2023 | Tijd 09:15 - 11:30

Locatie Roeterseilandcampus - gebouw A | online

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV Amsterdam

Ruimte REC A3.01 | Practicum room

Let op! De AOM-bijeenkomst zal in een andere ruimte plaatsvinden dan u gewend bent van de afgelopen evenementen.

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren