Doe mee met Paarse Vrijdag

 

HR Pride en INCLUDED nodigen je uit om Paarse Vrijdag met ons te vieren. We nodigen je uit om paars te drage en bent welkom op onze evenementen

 

Paarse vrijdag, ook in het hoger onderwijs

Door heel het land wordt op 8 december Paarse Vrijdag gevierd, een dag waarop scholen laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn en dat niemand mag worden gepest of uitgesloten om wie ze zijn. Hoewel deze dag aanvankelijk vooral op basis- en middelbare scholen werd gevierd, doen steeds meer hogescholen en universiteiten mee aan deze belangrijke boodschap van inclusie. Waarom? Omdat LHBTQIA+ in het hoger onderwijs nog altijd meer gepest en gediscrimineerd worden dan niet-LHBTQIA+. En dat terwijl je studententijd juist een periode is om je eigen genderidentiteit en -expressie en je eigen seksualiteit te ontdekken.

 

Wij dragen paars, jij ook?!

Paarse Vrijdag is een speciale dag waarop we solidariteit tonen met de LHBTQIA+ -gemeenschap en de strijd tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit. Op deze dag dragen we paarse kleding om onze steun te betuigen aan de rechten van individuen om te zijn wie ze zijn, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. We nodigen je uit om ook wat paars aan te doen.

 

Activiteiten (zie aanmelden)

  • Workshop: Omgaan met seksuele- en genderidentiteit
  • Spelletjessmiddag Queer & Games

 

Docenten

Ben je docent en wil je Paarse Vrijdag in de klas bespreekbaar maken? We hebben speciaal lesmateriaal samengesteld voor een informatieve en interactieve les. De presentatie dient als inspiratie, en je bent volledig vrij om het naar eigen wens aan te passen.

08 december 2023