Op 8 maart is het jaarlijks de Internationale Dag van de Vrouw. Bouwend Nederland geeft op deze dag met de campagne #bouwvrouwen een boost aan het imago van onze sector, speciaal gericht op vrouwen. Doe jij dit jaar ook mee? Post een actiefoto van jezelf op social media met de #bouwvrouwen, zodat andere vrouwen kunnen zien hoe mooi het is om in de bouw en infra te werken.  

In Afdeling Brabant Mid-West zijn we ook trots op de vrouwen die bij onze leden aan de primaire processen meewerken, van koperbegeleider tot werkvoorbereider en van omgevingsmanager tot duurzaamheidsexpert en van tegelzetter tot uitvoerder. Daarom organiseren we, na een succesvolle eerste editie in 2023, opnieuw een bouwvrouwen-inspiratie evenement waar we jou graag voor uitnodigen. Laat je inspireren door Diana Remmers. Haar titel 'LEF! Change or Die' belooft wat. Daarna kun je uiteenlopende workshops volgen. 

Plan jezelf de ochtend van vrijdag 8 maart 2024 vrij en kom naar dit inspiratie event. Of zet de uitnodiging door naar jouw vrouwelijke collega's die een bijdrage leveren aan de primaire bouwprocessen. 

Programma

09:15 - 09:30
Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers
09:30 - 10:30
Plenair inspiratiedeel 'LEF! Change or Die'
10:30 - 10:40
Minipauze en verplaatsing naar workshops
10:40 - 11:30
1e workshop ronde
Keuze uit 4 workshops
11:35 - 12:25
2e workshop ronde
Keuze uit 4 workshops
12:25 - 13:00
Lunch, netwerken en napraten

Meer informatie over de sprekers en de inhoud van de workshops vind je hieronder.


Plenair inspiratiedeel Diana Remmers

Diana Remmers - Creëert beweging

Als gepassioneerd sporter heeft het leven van Diana zich lange tijd op en rondom sportvelden over de hele wereld afgespeeld. In eerste instantie als speelster van het Nederlands Softball team en later als trainer-coach van diverse club teams en nationale selecties. De ongekende drive om haarzelf en anderen continu te ontwikkelen om samen tot grootse prestaties te komen is hier ontstaan en gegroeid. Haar persoonlijke missie is ‘het verschil maken in de ontwikkeling van organisaties, teams en mensen.’ Diana geeft invulling aan deze missie tijdens de individuele- en teamtrajecten die zij met passie en betrokkenheid begeleidt. Je kunt haar werkwijze het best omschrijven als confronterend, met behoud van relatie. Ze spiegelt, is doelgericht en heeft het vermogen om te verbinden. Een lang gekoesterde wens om een boek te schrijven gekoppeld aan haar ervaringen als sporter, manager, coach en veranderprofessional, gaat met de lancering van Change or Die.nu in vervulling.


Workshop 1 Sterke tantes | De kracht van je verhaal

Sterke Tantes doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Bovendien zijn ze als geen ander in staat hun krachten, wensen én behoeften goed onder woorden te brengen. Zo creëren ze ruimte voor zichzelf en zorgen ze dat anderen hen steunen. Een leidinggevende, een collega of partner thuis.  

In onze workshop ga jij als bouwvrouw groot dromen én direct aan de slag met je eigen verhaal. Een verhaal wat je helpt op weg naar jouw stip op de horizon!

Over Fridy en Maaike

Als ondernemende en ambitieuze vrouwen weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om regelmatig je eigen dromen, behoeften en ambities vast te pakken, te verwoorden en bespreekbaar te maken. Vanuit onze achtergrond als communicatieadviseur bij bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheid faciliteren en begeleiden we professionals regelmatig in deze ontdekkingstocht. Dat doen we keer op keer aan de hand van onze eigen methodiek met praktische oefeningen en tests!

Wil je meer informatie over ons en ons werk. Neem een kijkje op www.hartvoorverhalen.nl


Workshop 2 Ook dat nog... Circulair bouwen brengt reuring in de tent!

Gerhard Hospers van Greenworks en Greenworks Academy neemt ons in zijn workshop graag mee in de thema’s circulair en biobased bouwen en het creëren van circulaire loops wanneer het gaat om bouwafval. Van afval naar grondstoffen.  Gerhard zet zich in voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving en voor kennisoverdracht. Van mogelijkheden om afval opnieuw in te zetten tot potentiële grondstoffen tot nadenken over slimmere logistiek en de roep om eisen te stellen aan de route van onze retourstromen.

Dat het anders moet is een feit. Dat het morgen ook al kan is onbekend en zorgt voor koudwatervrees. We zijn prima in staat om van uitval(afval) nieuwe grondstoffen te maken. Voorwaarde is dan wel dat we in de keten beter gaan samenwerken.

In deze workshop neem ik je mee in de mogelijkheden.

Lees hier twee columns van Gerhard en ga terug naar kantoor of jouw bouwplaats met nieuwe inspiratie en ambities om jouw afvalstromen voortaan kritischer te bekijken.

Column: Ook dat nog - mei 2023
Column: Van afval naar grondstoffen - oktober 2023


Workshop 3 Hoe voeding en stress invloed hebben op je buikbrein

Ik geloof erin dat sport, lifestyle & mind onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn om uiteindelijk een duurzame en positieve levensstijl te creëren. Zelf ben ik ook constant bezig om de juiste balans te creëren op deze vlakken in mijn eigen leven, zegt Lieke Jilesen van HelloGrowth. Geen #fitgirl of #perfectie maar steeds weer opnieuw de juiste keuzes maken en een stukje beter worden!

Ben je de laatste tijd weleens prikkelbaar of ervaar je snel spanning? Check maar eens in bij je darmen. Je darmen beïnvloeden namelijk je denken en doen. 

Neurowetenschappers noemen onze darmen ook wel het tweede brein. De bacteriën in je darmflora hebben een grote invloed op zowel je mentale als je fysieke welzijn. 

Tijdens deze workshop vertelt Lieke je meer over hoe voeding en stress invloed hebben op jouw "buikbrein" en geeft ze je tools mee die je toe kan passen in je dagelijkse leven.


Workshop 4 Financiële/pensioenplanning voor zelfbewuste bouwvrouwen

Wie is Ronald Stolk

Als relatiemanager bij APG/bpfBOUW gaf ik regelmatig pensioenpresentaties. “Interessant, maar wat betekent dit nu voor mij en voor mijn partner?” kreeg ik vaak als feedback. Die vraag kon ik nooit goed beantwoorden. Ik vertrok bij APG en schoolde me om naar gecertificeerd Financieel Planner. In 2017 heb ik met Richard Teuns YincQ B.V. opgericht. YincQ is een financieel communicatiebureau met een eigen platform www.financieelgezond.nl en aanvullend 4 deskundige adviseurs. 

In deze workshop neemt Ronald jou graag mee in de wereld die we vaak vooruitschuiven, maar waar je toch zeker tijdig over dient na te denken. En dan blijkt het niet eens saai. Juist interessant om over jouw toekomst na te denken.

Welke vragen gaat Ronald samen met jullie beantwoorden in de workshop?
1. Wat voegt een Financieel Plan toe aan het life event “pensionering” ?
2. Welke regelingen zijn belangrijk voor vrouwen in de bouw?
3. Word je na dit inzicht als bouwvrouw aangezet tot actie?