CGEIT Certificering

Cerftified in the Governance of Enterprise IT

 

ISACA NL Chapter organiseert specifiek trainingen ter voorbereiding op het CGEIT-examen. Tijdens de CGEIT-training van ISACA worden de vijf CGEIT-domeinen uitvoerig behandeld en worden examenvragen geoefend. Zo wordt direct duidelijk welke onderdelen u voldoende beheerst en waar nog ruimte is voor verbetering.

Het CGEIT-examen is in het Engels.

CGEIT certificeert mensen met een algemene kennis op het gebied van invoeren en onderhouden van governance op ICT, bij grote organisaties. Het is de enige certificering in zijn soort. Binnen de certificering worden vijf domeinen geëxamineerd:

  • Framework for the Governance of Enterprise IT (25%)
  • Strategic Management (20%)
  • Benefits Realization (16%)
  • Risk Optimization (24%)
  • Resource Optimization (15%)

Binnen elk domein moet een minimale score behaald worden om te kunnen slagen.

CGEIT training van ISACA

De training wordt verzorgd door een zeer ervaren docent. In de CGEIT-training van ISACA worden alle belangrijke onderdelen van de CGEIT behandeld. De nadruk ligt vooral op het oefenen van examenvragen (interpreteren en beredeneren van het juiste antwoord). Doel van deze training is het eigen maken van de begrippen zoals deze tijdens het examen worden gehanteerd. Ook wordt u, via verwijzingen naar het ondersteunende lesmateriaal op weg geholpen. Het kan blijken dat u op sommige onderdelen nog moet bijspijkeren.

Locatie en tijd

De CISM-trainingen vinden plaats in Hotel Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen (op loopafstand van het station en direct aan de snelweg A2, afslag Breukelen).

De avonden starten om 18:30 uur en duren tot 22:00 uur. De zaal is open vanaf 18:00 uur en voor een broodje en een drankje wordt gezorgd.

Voorjaar 2024: 30 januari, 6 februari, 13 februari, 28 februari (let op: dit is een woensdag) en 5 maart.

CPE punten: 4 punten per deelgenomen trainingsavond, met het certificaat van deelname.

Organisatie

De training wordt verzorgd door ISACA NL Chapter. 
Trainer: Edward van Deursen

Kosten van de training

Kosten CGEIT-training 2022:
€ 1.500,- voor ISACA-leden
€ 1.700,- voor niet-leden (toeslag voor een gastlidmaatschap)
exclusief studiemateriaal en examen

Studiebelasting

De studiebelasting voor het examen is, buiten deze training, 20 tot 100 uur, 20 uur voor zeer ervaren mensen in het vakgebied naast de training, voor mensen met weinig ervaring op het vakgebied loopt de studiebelasting op tot 100 uur.

Aanschaf lesmateriaal

De aanschaf van lesmateriaal valt buiten de genoemde prijzen en dient door de deelnemers zelf rechtstreeks besteld te worden bij ISACA via www.isaca.org

Kosten examen

De examenkosten bedragen $575 voor ISACA leden;  en $760 voor niet ISACA leden. 
De examens worden georganiseerd door ISACA International. Lees meer op isaca.org.

Inschrijven examen

Inschrijven voor het examen kan alleen via de website van het ISACA Headquarters. Het ISACA NL Chapter speelt hierbij geen enkele rol. 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren