Workshops
‘TopTeams’
door Katja Staartjes
Vanuit haar ervaringen met het beklimmen van de hoogste bergen ter wereld, neem Katja de aanwezigen met beeld & storytelling mee op ‘expeditie’. Ze maakt gebruik van prachtige beelden die haar verhaal ondersteunen. Haar ervaringen vertaalt ze naar de praktijk met focus op het thema vertrouwen.
Over Katja
Bergbeklimmer Katja Staartjes beklom een aantal toppen hoger dan 8000 meter, waaronder Mount Everest als eerste Nederlandse vrouw. Zij leidde enkele expedities en had samen met haar partner Henk Wesselius de Nederlandse primeur op Gasherbrum I (8068 m) en de voortop van Manaslu (8130 m). Het stel volbracht verder de Great Himalaya Trail, een extreme bergtocht van 2000 km door de Nepalese Himalaya. Katja schreef een viertal boeken, waaronder ‘TopTeams – samen bergen verzetten’, dat op de shortlist stond voor managementboek 2020.
katjastaartjes.nl
‘De gelukkige docent’
door Paulien Fraanje
Hoe dan? Hoe blijf je werken met energie, plezier en bevlogenheid? Dat is de vraag die Paulien haar hele onderwijscarrière heeft beziggehouden. Paulien is de bedenker en oprichter van 'De gelukkige docent'. In haar theatrale workshop neemt ze het publiek mee in de inzichten en antwoorden die ze op haar zoektocht heeft opgedaan. Een interactieve, luchtige presentatie met humor en toch ook diepgang. 😉
Over Paulien
Paulien Fraanje focust op het veranderen van werkdruk naar werkgeluk van docenten. Ze heeft ruim 20 jaar ervaring als docent, coach en ontwikkelaar in het (MBO) onderwijs en kent als geen ander de pijnpunten met betrekking tot werkdruk en werkongeluk in het onderwijs. Vanuit haar eigen ervaring als docent weet Paulien direct een band te leggen met andere docenten. Paulien motiveert en daagt toehoorders uit om de verantwoording te pakken voor eigen geluk en om dit in acties om te zetten. Ze brengt een persoonlijk verhaal, daarbij is kwetsbaarheid haar kracht en weet ze haar publiek daarmee te raken. Met een enorme hoeveelheid aan herkenbare anekdotes, de nodige drama en humor, persoonlijke verhalen, uitwisseling tussen alle deelnemers, liedjes, interactieve opdrachten en natuurlijk plezier en praktische tips, weet Paulien een onvergetelijke lezing neer te zetten. Een serieuze boodschap luchtig en inspirerend gebracht.
degelukkigedocent.com
‘Luister gewoon naar de leerling’
door Yasin Yaylali
Tijdens de workshop zoomt Yasin in op de leerling-leraar relatie, veiligheid, vertrouwen, hoge verwachtingen hebben en het werkplezier dat hieruit volgt. De successen uit de praktijk van ons mooie beroep worden gekoppeld aan de wetenschappelijke theorie, met onder andere aandacht voor de pedagogische en didactische competenties. Samen ontrafelen wij het geheim!
Over Yasin
Yasin Yaylali is medeoprichter van het collectief Meesters met Dromen. In 2018 werd dit collectief opgericht om het onderwijs voor kinderen nog mooier te maken. Meesters met Dromen willen altijd het beste voor de leraar en de leerlingen. Allebei moeten dromen van een maatschappij waarin zij gewaardeerd worden. Een school en stad waarin iedereen gezien wordt en evenveel kansen heeft. Meester Yasin; ‘Luister gewoon naar de leerling’. Yasin Yaylali is medeauteur van het boek ‘Geheim van de leraar’. Yasin is naast auteur, presentator, regisseur generatie VMBO, directeur en projectleider Onderwijs een gepassioneerde docent die zich bezighoudt met thema’s als burgerschap en kansenongelijkheid. Hij deelt op eigen wijze zijn visie op het onderwijs!
zomermetdromen.nl/wie-zijn-wij
‘Werken vanuit een cultuur van vertrouwen’
door Pauline Voortman
‘Vertrouwen is als schone lucht, we kunnen niet zonder’. Dat zijn de woorden van Pauline Voortman, een ervaren expert op het gebied van ‘cultuur en vertrouwen’ in organisaties. Tijdens de workshop zal Pauline op interactieve wijze de deelnemers meenemen in de voorwaarden voor een cultuur van vertrouwen; hoe kan je zo draaien aan de ‘vertrouwensknoppen’ dat je prettig en effectief samenwerkt?
Over Pauline
Pauline Voortman studeerde rechten en bedrijfskunde. Zij begon haar carrière in 1982 als beleidsmedewerker opleidingen bij de Vereeniging ter Bevordering van de Belangen des Boekhandels (nu KVB). Vanaf 1983 tot 2000 was zij werkzaam in de audiovisuele industrie in zowel Nederland als Italië (NOS, NOB, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Cinecittà International en het Europese Mediaprogramma), opleiden en projectmanagement zijn in deze jaren kernactiviteiten geweest. Deze ervaringen kwamen goed van pas toen zij in 2000 het trainersvak instapte via haar samenwerking met Bureau Zuidema BV. Het optimaliseren van de combinatie tussen inhoudelijke professionele kennis, talenten, communicatieve en (zelf)reflectieve vaardigheden van mensen enerzijds en het inrichten van organisatorische processen anderzijds, is een thema dat haar bezighoudt. Zij heeft dit onderwerp als wetenschappelijk onderzoeksgebied opgepakt door zich nader te verdiepen in vertrouwen in organisaties. Zij promoveerde in 2012 aan de Erasmus Universiteit (‘Vertrouwen Werkt’) en ontwikkelde een praktijkmodel en een aanpak om organisaties, teams en leidinggevenden te begeleiden in het werken aan een cultuur van vertrouwen. Zij is oprichter van Trustworks BV (2014). Eind 2019 kwam haar praktijkboek ‘Vertrouwen als Kompas’ uit.
trustworks.nl
‘Diversiteit en inclusie’
door Machteld de Jong en Bram Bakker
Tijdens deze interactieve sessie zullen Bram Bakker en Machteld de Jong aan de hand van theoretische en empirische inzichten een verkennend gesprek hebben over het thema diversiteit en inclusie in relatie tot iemands levensverhaal. Wat wordt feitelijk bedoeld met diversiteit en inclusie? Wat is een inclusieve school en een inclusief curriculum en hoe ‘doe’ je dat rekening houdend met je eigen levensverhaal?
Over Machteld en Bram
Machteld de Jong (1972) is sinds 1999 verbonden aan de Hogeschool Inholland en is sinds 2018 lector diversiteitvraagstukken. Tevens is ze docent-onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam en werkt aan een 4-jarig project voor het Ministerie van OCW op het thema kansengelijkheid. Ze promoveerde in 2012 op identiteitsvorming van hoogopgeleide Marokkaans Nederlandse jongeren.
Bram Bakker (1963) was psychiater van 1999-2021. Hij promoveerde op een onderzoek naar de behandeling van paniekaanvallen. Als publicist debuteerde hij in 2003 met ‘Te gek om los te lopen’ en sindsdien volgden vele boeken, waaronder Verademing, Runningtherapie en recentelijk Gevoelsarm en Oud Zeer. Bakker werkt momenteel als coach, hij staat in het theater en maakt podcasts. Hij is de initiatiefnemer achter De Balanskliniek, een gezondheidsplatform voor professionals en zorgzoekers.
Almere college studiedag 2024
Registratiewebsite voor Almere college studiedag 2024Almere college studiedag 2024l.buining@almerecollege.nl
Almere college studiedag 2024l.buining@almerecollege.nlhttps://www.aanmelder.nl/151800/aanmelden
2024-02-07
2024-02-07
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Almere college studiedag 2024Almere college studiedag 20240.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
Stadsgehoorzaal KampenStadsgehoorzaal KampenBurgwal 84 8261 ES Kampen Nederland