Trainingsdag Diversiteit & Inclusie​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Woensdag 20 maart 2024 van 12:30 tot 17:45 uur

Wil je bijdragen aan een meer diverse, toegankelijke en inclusieve museumsector? Spijker je kennis en skills over diversiteit & inclusie bij tijdens deze Trainingsdag D&I op woensdag 20 maart a.s. in Naturalis Biodiversity Center.

We openen met Christianne Mattijssen, directeur Erfgoed & Kunsten bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarna laat je je inspireren door keynote Domenica Ghidei Biidu, mensenrechtenjurist en strategisch adviseur voor gelijkheid, inclusie en diversiteit. En ben je getuige van de primeur van de D&I tool Kadeiloscope.

Maak kennis met nieuwe inzichten en tools

Leer over de laatste inzichten en nieuwe handige tools. Op deze dag maak je onder andere kennis met de nieuwe tool Kadeiloscope van het Europese I MOVE-project waar de VSC onderdeel van uitmaakt. Deze tool is ontwikkeld binnen Erasmus+ door de VSC en een aantal Europese science centers en musea en is bedoeld als praktisch handleiding en werkmethode voor het D&I proof maken van al jullie programmering, projecten en activiteiten.

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor iedereen die zich op een of andere manier met diversiteit & inclusie bezighoudt binnen de culturele sector. Ook als je werkt bij een niet bij de VSC aangesloten organisatie ben je dus van harte welkom!

Programma

10:00 - 13:00 uur: Ochtendprogramma voor VSC-leden

12:30 - 14:30 uur: Plenair programma

Welkom namens I MOVE, Opening door Christianne Mattijssen, Keynote door Domenica Ghidei Biidu, Introductie nieuwe I MOVE-tool

 

14:30 - 15:00 uur: Wisselpauze 

 

15:00 - 16:30 uur: Parallelsessies

Training nieuwe I MOVE tool, vooruitblik VSC-actiegroepen, Musea bekennen kleur

16:45 - 17:00 uur: Plenaire wrap up & afsluiting  

17:00 - 17:45 uur: Netwerkborrel 

Foto: scagliolabrakkee © Neutelings Riedijk ArchitectsText

Locatie

Naturalis Biodiversity Center

Darwinweg

22333 CR Leiden

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren