Bouwfestival Noord-Holland

Dit keer heeft de Regiodag op 30 mei de opzet van een festival met sprekers, workshops en foodtruck. Er zijn interessante workshops voor de bouw en infra over o.a. emissieloos materieel, mobiliteit en digitalisering.

Kortom, het wordt een gezellige en informatieve middag.

We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen namens de afdelingen Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland, Midden Holland, Amsterdam, IJmond-Kennemerland en Texel.


Ook als je niet lid bent van een afdeling, ben je van harte welkom. Deelname is kosteloos maar meld je wel aan!

Lees hieronder verder over het programma.


Voorprogramma 13:30 - 15:00 uur

(we starten bij Hal25 en lopen gezamenlijk naar de verschillende onderdelen)

1. Racen
Wie wordt de snelste bouwer van Noord-Holland? Bij Racesquare Alkmaar draait alles om pure racebeleving! Op deze unieke locatie kun je jezelf onderdompelen in de wereld van Formule 1-racen. Neem plaats op een race simulator en neem het op tegen de andere coureurs. Duur 30 min. Maximaal 40 deelnemers, dus wees er snel bij. 1 persoon per lidbedrijf. De winnaar krijgt een mooie prijs.

Duur: 30 min. 
Tijd: eenmalig, start 13.45u.
Locatie: we starten bij Hal25 en lopen dan gezamenlijk naar Racesquare Alkmaar, Winkelcentrum Ringers, Noorderkade 171, 1823 CJ Alkmaar

 

 

2. Bekijken van emissieloos materieel van Groene Bouwkracht
Wat kan emissieloos werken opleveren. Besparing daadwerkelijk tastbaar maken!
Je meer informatie krijgen over en ervaren:
● Elektrische stamper & trilplaat
● Elektrische shovel en/of graafmachine
● Elektrische rioolreinigingsunit
● Een elektrische vuilwater pomp

Tijd: tussen 13.30-18.00u
Locatie: HAL 25, Pettemerstraat 15, 1823 CW Alkmaar


 

 

3. Proefritjes met elektrische bussen
Stokman is al sinds 1960 de Renault-dealer voor de Kop van Noord Holland en is gespecialiseerd in bedrijfswagens. Zij laten je op 30 mei graag kennis maken met de Renault Kangoo E-Tech electric en de onlangs geïntroduceerde 100% elektrische Renault Trafic.

De Trafic biedt de ruimste keuze in lengtematen, veelzijdigheid en laadruimte-mogelijkheden van alle bedrijfsauto’s. De nieuwe Trafic E-Tech electric is te bestellen vanaf € 41.000,- (excl.btw).

De adviseurs van Stokman informeren je graag over de aantrekkelijke kortingen voor leden van Bouwend Nederland bij aankoop van een bedrijfswagen.


Tijd: tussen 13.30-15.00u en vanaf 17.00-19.30u
Locatie: HAL 25, Pettemerstraat 15, 1823 CW Alkmaar

 

4. Bouwplaats bezoek
Het terrein rondom de oude Ringersfabriek verandert komende jaren in een aantrekkelijk woongebied. Neem een kijkje op de bouwplaats waar Van der Gragt, Tervoort en SBB zijn begonnen aan de bouw van 273 appartementen, 224 inpandige parkeerplaatsen.


Tijd: eenmalig, start 14.15u.
Locatie: startpunt is HAL 25, Pettemerstraat 15, 1823 CW Alkmaar, vanuit daar loopt u gezamenlijk naar de bouwplaats.

 

5. Informatiemarkt kraampjes

Er zijn diverse kraampjes waar je je o.a. kan laten informeren over:

- Campagne De Bouw Maakt Het. Dit is een campagne van Bouwend Nederland waarmee we laten zien wat de Bouw en Infra doet. Hoe dat slimmer en duurzamer gebeurt en vooral waarom dat belangrijk is voor ons land. Daarnaast laten we jong en oud zien hoe mooi het werken in onze sector is.

 

- Er is een stand met werkkleding van Werkman Oost. Bekijk zowel kleding als schoenen, verschillende modellen en stoffen. 

 

- Bekijken van volledige elektrische bakwagen voor transporteren van bouwmaterialen in regio Noord-Holland. De bakwagen wordt er neergezet door Bouwcenter RAB Alkmaar. Er is iemand aanwezig voor al je vragen.


 

Hoofdprogramma Sprekers 

1.Spreker Peter Boelhouwer
Prof. Dr. Peter Boelhouwer, (inter)nationale autoriteit op het gebied van huisvestingssystemen, is hoogleraar bij de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Met bijna 40 jaar ervaring bestudeert hij de interactie tussen de woningmarkt en het volkshuisvestingsbeleid. Zijn expertise omvat onderwerpen zoals woningkeuzeprocessen, koopprijsontwikkelingen en hervormingen van de woningmarkt. Op 30 mei praat hij ons bij over de laatste ontwikkelingen. Aan het einde is er de mogelijkheid voor discussie.

Locatie: HAL 25, Pettemerstraat 15, 1823 CW Alkmaar

 

2. Spreker Arno Visser
Arno Visser is voorzitter van Bouwend Nederland. Hij gaat het hebben 
over de nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen in de branche. Na afloop is kort de tijd voor vragen.


 

Hoofdprogramma keuzes uit workshops

1. Workshop Groene Bouwkracht

Concreet, wat kan emissieloos werken opleveren. Besparing daadwerkelijk tastbaar maken!
Groene BouwKracht© zal de bezoekers meenemen in het emissieloos uitvoeren van infra/bouw  werkzaamheden. Met gebundelde krachten bereik je samen meer. 

In deze transitie is samenwerken van groot belang. Elektrificeren is niet per se duurder dan conventioneel. Groene BouwKracht© laat zien dat het financieel wel haalbaar is.

Groene BouwKracht© neemt je mee in de integrale aanpak van emissieloos werken én laden op de bouwplaats. Met oog voor het milieu, en oog voor de financiële haalbaarheid.

 

2. Workshop Digitalisering
Joris Geertman geeft een workshop over de waarde van digitalisering.

Innovatie is cruciaal, maar het succes hangt af van een duidelijke strategie en focus. Het is belangrijk om de juiste keuzes te maken met betrekking tot ideeën, mogelijkheden en technologieën, en te zorgen dat deze passen bij de strategische doelstellingen van de organisatie. Joris Geertman legt uit hoe je aan de hand van Innovation Dynamics het gesprek binnen en buiten je organisatie aangaat en vernieuwing implementeert binnen je bedrijf.

 

3. Workshop Zero emissie
Leaseplan verzorgt een interactieve sessie die gericht is op de transitie naar een zero emissie wagenpark

De workshop is een interactieve sessie die in eerste instantie is gericht op de transitie naar een zero emissie wagenpark.

We staan stil bij een aantal belangrijke veranderingen in 2025. Denk aan de invoer van de zero emissie zones, vervallen van de BPM vrijstelling, overige belastingen en subsidiemogelijkheden.

Vervolgens bespreken we een 5 stappen plan hoe de transitie te maken naar een zero emissie bedrijfswagenpark. Welke rol speelt de dieselbus nog in de aankomende jaren?

Welke productontwikkelingen zien we bij elektrische bedrijfswagens? En wat betekent dit voor mijn kosten?

Locatie: HAL 25, Pettemerstraat 15, 1823 CW Alkmaar

 

Tijdens de workshops kan je ook nog:

- proefritjes maken met elektrische bussen

- bekijken en ervaren van emissieloos materieel

 

Tijdens de borrel kan je genieten van Zanger Dion van Ark, zanger Nederlandstalig en smartlappen.

Als het mooi weer is kunnen we ook buiten op het terras zitten en genieten van een heerlijk hapje van de foodtruck die er opgesteld staat.


Je kan op het aanmeldingsformulier aangeven voor welk programma onderdeel je je wilt opgeven. Er zijn twee workshoprondes.