AIRe Themadag 2024

22 mei 2024, Haagse Hogeschool

De vereniging AIRe (Aandachtsgebied Inspanningsfysiologie in de Revalidatiegeneeskunde) organiseert samen met Basalt en de lectoraten Technologie voor Inclusief Bewegen en Sport en Revalidatie & Technologie van de Haagse Hogeschool haar 5e themadag met als titel: “Inspanningfysiologie en Leefstijl in de Revalidatiegeneeskunde” in de Haagse Hogeschool te Den Haag.

Tijdens deze themadag komen belangrijke aspecten op het gebied van de inspanningsfysiologie en beweeggedrag aan de orde aan de hand van drie deelgebieden: Testen, Trainen en Leefstijl. Het programma bestaat uit inspirerende keynotes en interactieve workshops. (zie programma, hieronder)

Enerzijds willen we je tijdens deze dag informeren en kennis verschaffen, anderzijds willen we je ook uitdagen en vragen mee te denken hoe we onder het motto ‘Exercise = Medicine’ een actieve gezonde leefstijl nog meer kunnen inzetten voor onze revalidatiepatiënten.

 

Doelstellingen

  • Deelnemers nemen kennis van de recente, inspanningsfysiologische expertise op het gebied van bewegen en sport binnen de Revalidatiegeneeskunde in de deelgebieden Testen, Trainen en Actieve Leefstijl.
  • Deelnemers kunnen de kennis over de inspanningsfysiologische aspecten van het bewegen en sporten binnen de Revalidatiegeneeskunde toepassen binnen hun revalidatiegeneeskundig handelen.
  • Deelnemers zoeken samenwerking bij het verrichten van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van inspanningsfysiologie, bewegen, sport en revalidatiegeneeskundig handelen.
  • Deelnemers zijn geactiveerd om de inspanningsfysiologische principes en gedragsmatige beginselen van bewegen en sport in de reguliere revalidatiegeneeskundige behandeling toe te passen.

 

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers die betrokken zijn bij de fysieke training van revalidatiepatiënten, zoals revalidatieartsen, sportartsen, artsen in opleiding, fysiotherapeuten, medewerkers inspanningslaboratoria en bewegingsagogen.

 

Accreditatie is aangevraagd bij VRA en Fysiotherapie. Indien gewenst kan verklaring van deelname worden opgevraagd.

 

Contact en Vragen?

Airevalidatie@gmail.com

https://www.airevalidatie.nl/

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren