Mission:Transition - Klimaatstress

 

Welkom bij  de eerste bijeenkomst van Mission: Transition editie 2024 op 23 april van 16.00 uur tot 18.30 uur, het Studium Generale van Hogeschool Rotterdam. Deze bijeenkomst staat het thema ‘Klimaatstress’ centraal. En dat is niet voor niets: recent onderzoek heeft aangetoond dat maar liefst 1 op de 5 jongeren stress ervaart wanneer zij aan het klimaat denken. 

Tijdens Mission: Transition - Klimaatstress gaan we dieper in op de psychologische mechanismen die een rol spelen bij het erkennen, begrijpen en omgaan met de klimaatcrisis. Het klimaatbewustzijn groeit, maar toch merken we vaak dat radicale verandering moeilijk te realiseren is.  Rinus de Regt en Jochem Bukham werken deze middag aan het creëren van bewustwording en het verkennen van handelingsperspectieven waardoor we samen werken aan betere mentale welzijn en aan een duurzamere toekomst.

Rinus de Regt (docent Hogeschool Rotterdam)
Rinus de Regt (Rotterdam Academy) vertelt hoe hij zijn zorgen en woede omzet in creativiteit. Samen met Martijn Houtkamp (Grafisch Lyceum Utrecht) maakte hij de strip ‘Alles naar de Tyfus’ met als doel het gesprek te starten over wat er in de wereld gebeurt en hoe we hiermee om kunnen gaan.

Jochem Bukman (psycholoog)
Samen met klimaatpsycholoog Jochem Bukman verkennen we welke problemen ontstaan door klimaatverandering en hoe verschillende mensen deze problemen ervaren. Hoe zetten we gevoelens van angst, moedeloosheid en machteloosheid om in gevoelens van betrokkenheid, motivatie en verantwoordelijkheid?

Over de organisatie

Meer informatie over de organisaties achter Mission: Transition vind je op de website van Hogeschool Rotterdam

Aanmelden 

Wil jij dit niet missen? Meld je dan nu aan!

Mission:Transition Special
Lukt het je niet bij deze eerste bijeenkomst aanwezig te zijn? Geen nood, ook dit jaar organiseren we meerdere bijeenkomsten. In de week van 13 mei is er bijvoorbeeld een Mission:Transition Special, met een bekende parlementariër die een inspirerende key note verzorgt. Hou je mailbox of deze pagina in de gaten voor meer info over de datum van deze en van de volgende Mission:Transition bijeenkomsten!