AOM-bijeenkomst 17 mei 2024:

Arbeidsongeschiktheid

 

Sprekers

Mr. Erica Wits (Advocaat bij AWVN)
Mr. Pascal Willems (Partner bij WVO Advocaten
)

Thema

Arbeidsongeschiktheid

Het programma

Op vrijdag 17 mei  a.s. vindt de volgende AOM-bijeenkomst plaats. Deze AOM-bijeenkomst zal plaatsvinden op de Universiteit van Amsterdam en staat dit keer in het teken van het snijvlak tussen het arbeidsrecht en het sociaal zekerheidsrecht en de rol van de bedrijfs- en verzekeringsarts. De sessie wordt verzorgd door mr. Erica Wits, advocaat bij werkgeversvereniging AWVN en mr. Pascal Willems, partner arbeidsrecht en gezondheidsrecht bij WVO Advocaten. Beiden spreken en publiceren regelmatig over deze onderwerpen.
 
Tijdens de bijeenkomst praten Erica en Pascal de deelnemers bij over de recente ontwikkelingen in de sociale zekerheid die van belang zijn voor de arbeidsrechtpraktijk.  Meer specifiek bespreken zij het rapport van de commissie OCTAS over de toekomst van het arbeidsongeschiktheidsstelsel. Verder gaan zij in op de gevolgen van de tekorten aan bedrijfs- en verzekeringsartsen, waaronder de werkwijze bij het UWV. Deze tekorten hebben veel gevolgen voor de relatie werkgever-werknemer. Dit zullen zij doen aan de hand van concrete thema's en voorbeelden uit de alledaagse praktijk. Uiteraard is er ook ruimschoots gelegenheid voor vragen en debat.

De lezing wordt hybride georganiseerd. Er is een beperkt aantal plekken op locatie beschikbaar. We reserveren een plek voor de eerste 30 deelnemers die in het aanmeldformulier aangeven de bijeenkomst op locatie te willen bijwonen. Alle andere deelnemers kunnen de bijeenkomst via een Zoomverbinding volgen. Deelnemers ontvangen een uur voorafgaand aan de bijeenkomst, dus vrijdag 17 mei om 08.00 uur, een link waarmee de bijeenkomst via Zoom kan worden bijgewoond. Na afloop van de bijeenkomst wordt u gevraagd enkele vragen te beantwoorden. Dit is nodig om PO-punten toe te kennen. 

Nieuwsgierig geworden? Meldt u nu aan voor de AOM-bijeenkomst van 17 mei 2024

 

Datum 17 mei 2024 | Tijd 09:15 - 11:30

Locatie Stibbe | online

Beethovenplein 10, 1077 WM Amsterdam

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren