Doe & Deel Duurzaamheid in de Gezondheidszorg
Round Table LDE & Medical Delta Café

Overal werken professionals, wetenschappers en studenten met passie aan duurzamere zorg. Op 25 juni delen zij hun successen, hoofdbrekens en hun nieuwste inzichten; in twee sessies.

Studenten van de Leiden-Delft-Erasmus universiteiten en Hogeschool Rotterdam delen uitkomsten van het Thesis Lab 'Sustainable Healthcare' in een interactieve rondetafel met professionals.

In het Medical Delta Café gaan zorgbestuurders en professionals in gesprek over een nijpende kwestie: de houdbaarheid van (onduurzame) zorg.

De sessies sluiten op elkaar aan, maar zijn ook los te volgen. Doe en deel mee en laat je inspireren. 

Round Table uitkomsten Thesis Lab Sustainable Healthcare

Delft, 14.30-15.45 uur

Opdrachtgevers uit de zorg en negen masterstudenten sloegen de afgelopen maanden de handen ineen om de gezondheidszorg te vergroenen. Zij deden dit binnen het interdisciplinaire Thesis Lab Sustainable Healthcare van het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainabiliity en Medical Delta.

In een interactieve rondetafel bespreken we uitkomsten van de onderzoeken en gezamenlijk conclusies en aanbevelingen van studenten. Professionals delen ervaringen binnen hun eigen instelling en geven tips over hoe zelf aan de slag te gaan met vergroening van de zorg. Engels gesproken. 

Bekijk hier het volledige programma en schrijf je in

Medical Delta Café ‘Meer Met Minder’
Waar innovaties helpen duurzame zorg te implementeren

Delft, 16.00-17.00 uur

Het Nederlandse zorgstelsel piept en kraakt: kosten en personeelstekorten lopen op, evenals de zorgvraag en de toch al hoge CO2 footprint. Kunnen we met hetzelfde budget, maar met minder personeel en minder CO2 uitstoot per patiënt tóch meer mensen in hun basiszorgbehoeften voorzien? Kan dat zonder aan zorgkwaliteit in te boeten? Of lopen we tegen ethische dilemma’s aan?

Drie experts delen in het Medical Delta Café hun visie op hoe we meer met minder kunnen doen, of innovatie daarbij een helpende of juist remmende factor is en hoe dit alles uitpakt voor de duurzaamheid van ons zorgstelsel. Aansluitend vindt er een netwerkborrel plaats. Nederlands gesproken.

Bekijk hier het volledige programma en schrijf je in

Kom tot nieuwe inzichten, discussieer mee, maak je eigen actieplan en ontmoet elkaar op de Doe & Deel Duurzaamheidsmiddag op 25 juni!

Registreer hier voor deelname aan een of aan beide sessies (deelname is gratis)

Locatie: Delft, Vakwerkhuis - Professor Snijdersstraat 2, 2628 RA Delft
Datum: Dinsdag 25 juni 2024
Tijdstip: Round Table 14:30-15:45 | Medical Delta Café 16:00-17.00 uur | aansluitend netwerkborrel