Mission:Transition - Duurzame Haven

 

Welkom bij  de tweede bijeenkomst van Mission: Transition editie 2024 op 21 mei van 16.00 uur tot 18.30 uur, het Studium Generale van Hogeschool Rotterdam. Deze bijeenkomst staat het thema ‘Duurzame Haven’ centraal. Een duurzame delta is niet voor niets een van de vier transitieopgaven van de hogeschool. Als geen andere regio speelt Rotterdam in Nederland een cruciale rol in de transitiet naar een duurzame energiehuishouding. Klimaatverandering heeft grote impact op Rotterdam als deltastad en dus ook op onze haven. Onze gasten nemen je mee in hun visie:

Joep van Lieshout, kunstenaar

Joep van Lieshout, internationaal gerenommeerde beeldhouwer en visionair, speelt een pioniersrol in de transformatie van Merwe-Vierhavens. Hij onthult zijn visie op het Brutus complex, een innovatief nieuwbouwproject dat duurzaamheid en creativiteit verenigt.

Joep bespreekt het financiële model en de duurzame programmering die Brutus tot een baken van innovatie maakt.

Lucy Gilliam, One Planet Port (Engelstalig)

Lucy Gilliam is mede-oprichter van One Planet Port en werkt onvermoeibaar aan de ecologische transitie van de haven van Rotterdam. Met haar brede expertise in publieke campagnes, onderzoek en juridische stappen, versnelt ze de duurzame ontwikkeling van de haven. Lucy deelt haar missie en inzichten om ecologische verandering te stimuleren.

Over de organisatie

Meer informatie over de organisaties achter Mission: Transition vind je op de website van Hogeschool Rotterdam

Aanmelden 

Wil jij dit niet missen? Meld je dan nu aan!

Mission: Transition Special
Lukt het je niet bij deze tweede bijeenkomst aanwezig te zijn? Geen nood, ook dit jaar organiseren we meerdere bijeenkomsten. In de week van 4 juni organiseren we Mission: Transition - Urban Future, een pre event voorafgaand op het internationale congres 'Urban Future' dat neerstrijkt in Rotterdam in diezelfde week.