AOM-bijeenkomst 14 juni 2024:

Het concurrentiebeding en arbeidsmobiliteit

 

Sprekers

Mr. Astrid Helstone (Advocaat en Partner bij Stibbe)
Mr. dr. Paul de Beer (Hoogleraar bij de Universiteit van Amsterdam
)

Thema

Concurrentiebeperkingen in tijden van arbeidsmarktkrapte: over arbeidsmobiliteit en herziening van concurrentiebedingen.

Het programma

Op vrijdag 14 juni a.s. vindt de volgende AOM-bijeenkomst plaats. Deze AOM-bijeenkomst zal plaatsvinden op het kantoor van Stibbe en staat dit keer in het teken van concurrentiebeperkingen in tijden van arbeidsmarktkrapte. De sessie wordt verzorgd door mr. Astrid Helstone en mr. dr. Paul de Beer.

Paul de Beer zal op basis van het Waarde van Werk onderzoek laten zien welke factoren op een krappe arbeidsmarkt van invloed zijn op het vertrek van medewerkers. Hoe belangrijk is de beloning in verhouding tot andere aspecten van het werk, zoals werkdruk en autonomie? In welke mate verschillen de wensen van jongere generaties op de werkvloer van die van oudere generaties?

Astrid Helstone bespreekt actuele ontwikkelingen ten aanzien van het concurrentiebeding. Zij gaat in op onderbelichte vragen ten aanzien van het recente voorstel tot herziening van het concurrentiebeding zoals de kwalificatie van de wettelijke vergoedingsplicht onder de Wet normering topinkomens (Wnt) en Wet op het financieel toezicht (Wft). Hoe verhoudt een dergelijke wettelijke vergoedingsplicht tot de regels voor het bezoldigingsmaximum en vertrekvergoedingen onder deze publiekrechtelijke regelgeving en zijn er alternative oplossingsrichtingen? Daarnaast behandelt zij ook de toenemende aandacht van mededingingstoezichthouders voor concurrentie-afspraken en de implicaties die dit heeft voor het arbeidsrecht. Welke mogelijke sancties gelden er voor werkgevers en welke mogelijke rechtsbescherming valt hieraan door werknemers te ontlenen?

 

Nieuwsgierig geworden? Meldt u nu aan voor de AOM-bijeenkomst van 14 juni 2024!

Let op! De lezing vindt enkel op locatie plaats.

 

Datum 14 juni 2024 | Tijd 09:15 - 11:30

Locatie Stibbe (op locatie)

Beethovenplein 10, 1077 WM Amsterdam

 

Mocht u met de auto willen komen, dan kunt u gebruik maken van de parkeergelegenheid bij Stibbe. Het adres van de parkeergarage is: Christian Neefestraat 2, 1077 WW in Amsterdam. Wij ontvangen graag via pao-arbeidsrecht@uva.nl uw kenteken en volledige naam.

 

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren