Hoe kan het bouwproces simpeler en transparanter worden georganiseerd? Weg met de papieren planning aan de muur! Een “countdown” tot realisatie van het gebouw. Geautomatiseerd bijhouden wie wanneer op het project aanwezig is. Een bouwinformatiemodel (BIM) en rechtstreekse afspraken met toeleveranciers. Is bouwen zonder aannemer de toekomst? Alec van der Voort, Space Developer, legt het uit.

In de bouw ontstaan doorlopend innovatieve ideeën. Door kennisontwikkeling en advisering helpt TNO bouwbedrijven, toeleveranciers en architecten van die ideeën concrete bouwinnovaties te maken. We krijgen een rondleiding door het lab, dat onderdak biedt aan geavanceerde onderzoeksfaciliteiten om innovaties te ontwikkelen en onderzoek te doen op het gebied van bouwmaterialen, klimaatsystemen en constructies.

Na het formele gedeelte kan nog even worden nagepraat tijdens de borrel, waarna we naar een restaurant in de buurt zullen vertrekken. Blijf je ook overnachten? Dan is er ruim gelegenheid om eerst in het nabijgelegen hotel in te checken. De volgende dag is er de mogelijkheid, na het ontbijt, om het historische centrum van Delft te ontdekken. De speciaal samengestelde wandeling van ongeveer een uur leidt kriskras door de historische binnenstad langs de Delftse kunstschatten, gewoon op straat.

Programma 1 december 2022

14:00 - 14:30 uur
Aankomst TNO Bouwinnovatie Lab
14:30 - 15:30 uur
Rondleiding Lab
15:30 - 16:00 uur
Pauze
16:00 - 17:00 uur
Aannemerloos bouwen
17:00 - 18:00 uur
Borrel
18:00 - 19:00 uur
Inchecken hotel en richting restaurant              
19:00 - 22:00 uur
Diner

Programma 2 december 2022

08:00 - 10:00 uur
Ontbijt en uitchecken
11:00 - 12:00 uur
Wandeling historisch Delft (Ontdek het historische
 
centrum van Delft met de speciaal samengestelde
 
wandeling welke kriskras door de historische 
 
binnenstad leidt)

Deelnemen?

Aanmelden kan via onderstaande knop. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. Vergeet niet in je aanmelding aan te geven bij welke gedeelten van het programma je aan wenst te sluiten.