Voeding bij diabetes-meer plantaardig bekeken

Maandag 29 maart van 15.00-17.00 uur wordt een online kennissessie georganiseerd rondom de nieuwe voedingsrichtlijn diabetes powered by Alpro.

Eind 2020 heeft de NDF (Nederlandse Diabetes Federatie) de voedingsrichtlijn bij diabetes gepresenteerd. De richtlijn is opgesteld door een multidisciplinaire werkgroep met daarin behalve diëtisten, overige diabeteszorgverleners en -behandelaars als ook een vertegenwoordiger van de patiëntenvereniging. Voorzitter van de werkgroep was prof.dr.ir. Edith Feskens die met onderzoeker ir. Iris van Damme vanuit de WUR het onderzoek heeft gedaan en samen met de werkgroep de richtlijn tot stand heeft gebracht. Nieuw in de richtlijn is de persoonsgerichte aanpak die als uitgangspunt is genomen. In de richtlijn is ook aandacht voor plantaardig eten als een van de pijlers van een gezond eetpatroon voor zowel diabetes type 1 als 2.

Over de sprekers:

Iris van Damme, promovendus voeding en diabetes bij Wageningen University & Research, (WUR) was als onderzoeker en hoofdauteur lid van de werkgroep NDF Voedingsrichtlijn diabetes 2020. Zij vertelt ons welke (nieuwe) wetenschappelijke achtergronden zijn meegenomen in relatie tot meer plantaardig eten op het gebied van diabetes en voedingsstoffen, voedingsmiddelen en voedingspatronen.

Elise Kuipers, diëtist en leefstijlcoach van Diëtistenpraktijk Elise Kuipers in Amsterdam, namens NVD/DNO Diabetesdiëtist, lid werkgroep NDF Voedingsrichtlijn diabetes 2020, zal ingaan op de meer praktische vertaling wat betreft voedingsstoffen, voedingsmiddelen en voedingspatronen en meer plantaardig eten.

Beide sprekers zijn onafhankelijke experts en zullen hun kennis delen op persoonlijke titel.

Interactief onderdeel en netwerken

Na de korte presentaties van de sprekers is er tijd om met elkaar in discussie te gaan. Ook is er een interactief deel waarin we praktijkvoorbeelden delen. Natuurlijk is er daarna tijd om online bij te praten met elkaar.

Aanmelden

Meer inhoudelijke informatie volgt, maar ben je al enthousiast geworden? Meld je dan alvast aan voor deze VIP (Very Interested in Plantbased) online kennissessie op maandag 29 maart van 15.00-17.00 uur. 

Let op: Inschrijven kan nog tot en met dinsdag 23 maart!