Behouden is het nieuwe werven!

Nieuw elan in het noorden van Nederland: zijn we klaar voor de uitdagingen op de arbeidsmarkt van morgen? Het noorden heeft veel te bieden aan personeel.
Hoe zorgen we er samen voor dat het werven en behouden van personeel nieuwe stijl hier van de grond komt? Denkt u met ons mee?

Kom naar de Arbeidsmarktconferentie Noord op 20 april in Assen!

 

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Het werven, aannemen en behouden van personeel is voor veel werkgevers een uitdaging geworden. Het noorden heeft veel te bieden aan personeel maar zijn we klaar voor de uitdagingen op de arbeidsmarkt van morgen? Dat is het thema van de Arbeidsmarktconferentie Noord die plaatsvindt op donderdag 20 april aanstaande in het provinciehuis in Assen. “Hou wat je hebt en hou de achterdeur dicht”, zo voorkom je als werkgever dat je steeds op zoek moet naar nieuw personeel. Tevreden werknemers, rust en stabiliteit en een uitdagende werkkring. Hoe kom ik aan personeel, welke vijvers van talent zijn er en hoe gaan werkgevers anno 2023 om met de wensen van medewerkers voor meer flexibiliteit, andere werktijden, minder uren? Doet de nieuwe generatie jonge werkgevers het anders? Antwoord op deze vragen krijgt u aangereikt tijdens de Arbeidsmarktconferentie Noord in het provinciehuis in Assen.

De doelgroepen van deze bijeenkomst zijn met name directies, hoofden HRM en allen die zich bezig houden met personeel- & organisatievraagstukken binnen de bedrijven die aangesloten zijn bij Koninklijke Metaalunie, Koninklijke Bouwend Nederland en Techniek Nederland. Sociale partners, UWV en alle stakeholders bij scholen zijn eveneens van harte welkom. We hebben als werkgeversorganisaties samen met de O&O-fondsen OOM, A+O Metalektro en WIJ-Techniek voor u een praktisch programma samengesteld met de praktijkervaringen van jonge ondernemers die lid zijn van de drie Jong Management organisaties van Koninklijke Metaalunie, Koninklijke Bouwend Nederland en Techniek Nederland. Na het gezamenlijke gedeelte kunt u een tweetal interactieve themasessies bijwonen (bij aanmelding kunt u uw keuze maken).
 

Programma
13:30 - 13:50 Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers

14:00 - 14:15 Welkom door dagvoorzitter Alja Vos en gedeputeerde Tjisse Stelpstra, portefeuillehouder Energie en intern verantwoordelijk voor personeel.

14:15 - 15:00 Plenair panelgesprek over de nieuwe arbeidsmarkt met jonge ondernemers van de drie Jong Management organisaties

15:00 - 16:00 Themabijeenkomst ronde 1

16:00 - 17:00 Themabijeenkomst ronde 2

17:00 - 18:00 Afsluiting en start dinerbuffet

Er zijn in totaal zeven themabijeenkomsten waarvan u er twee uit kunt kiezen. Uw keuze kan op het aanmeldformulier ingevuld worden. Per sessie is plaats voor maximaal 25 personen.

Themabijeenkomst 1: De Gouden Poort en Aanvalsplan Techniek
Jaap van de Burgt vertelt over de Gouden Poort, het Aanvalsplan Arbeidsmarktkrapte Techniek en de projecten die ontwikkeld worden.

Themabijeenkomst 2: Recruitment in de praktijk 
Een workshop door Jako van Middelkoop met praktische handvaten voor recruitment binnen uw organisatie.

Themabijeenkomst 3: Subsidiemogelijkheden: Kansen Verzilveren
Kansen Verzilveren voor Technisch Vakmanschap door Service Punt Techniek. Mogelijkheden voor extra financiering van scholing en zij-instroom door Baukje Rekker en Marjo Roosenstein. Zie Servicepunt Techniek Noord

Themabijeenkomst 4: Ontwikkel je ontwikkelcultuur
Een workshop door Bram Keuning over het behouden van medewerkers door middel van ontwikkelcultuur en hoe u deze een boost kunt geven.

Themabijeenkomst 5: Talentperron
Een nieuwe manier van het ontdekken van iemands talenten door Sandra Holtjer en Michel van den Berg, gids Talentperron. Zie ook Talentperron Groningen

Themabijeenkomst 6: Open Hiring / Kansrijk Talent
Een workshop over het Werkfitprogramma door Renate Hartman en Inge Westerhof.

Themabijeenkomst 7: Make it in the North: een nieuwe vijver van talent, ook voor u!
Maartje de Jonge laat zien wat de mogelijkheden zijn van internationaal talent voor uw organisatie.

Wij hopen u te ontmoeten op 20 april in het provinciehuis in Assen (Westerbrink 1)!

Deze bijeenkomst wordt in gezamenlijkheid georganiseerd door Koninklijke Metaalunie, Koninklijke Bouwend Nederland, Techniek Nederland, de O&O-fondsen OOM, Wij Techniek, A+O Metalektro, het Service Punt Techniek Noord en Werk In Zicht, Make it in the North onder de vlag van de Scholingsalliantie Noord. De arbeidsmarktconferentie Noord wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe.