Artificial Intelligence: de kansen en bedreigingen

AI of Kunstmatige Intelligentie, Chat GTP en andere toepassingen veroveren de wereld in rap tempo.
Kunstmatige intelligentie biedt kansen maar er zijn ook de nodige bedreigingen. Hoe gaan we hier mee om? Hoe zorgen we er voor dat u kunt profiteren van de mogelijkheden van AI?
Een actueel thema dat we gekozen hebben voor de derde editie van de Arbeidsmarktconferentie Noord. Laat u inspireren en informeren over actuele arbeidsmarktthema’s.  
Kom naar de Arbeidsmarktconferentie Noord op 11 juni in Assen
.

Het zijn enerverende tijden waarbij de (noordelijke) arbeidsmarkt volop in beweging is. Het werven, aannemen en behouden van personeel is voor veel werkgevers een uitdaging geworden maar u kunt hierbij ook gebruikmaken van kunstmatige intelligentie ook wel AI genoemd.
Wat zijn de kansen en bedreigingen en welke mogelijkheden biedt AI u? Antwoord op deze vragen krijgt u op dinsdag 11 juni aangereikt tijdens de Arbeidsmarktconferentie Noord in het provinciehuis in Assen. 

De doelgroepen van deze bijeenkomst zijn met name directies, hoofden HRM en allen die zich bezig houden met personeel- & organisatievraagstukken binnen de bedrijven die aangesloten zijn bij Koninklijke Metaalunie, Koninklijke Bouwend Nederland en Techniek Nederland. Sociale partners, UWV en alle stakeholders bij scholen zijn eveneens van harte welkom. We hebben als werkgeversorganisaties samen met de O&O-fondsen OOM, A+O Metalektro en WIJ-Techniek voor u een praktisch programma samengesteld met praktijkervaringen met een interessante key note speaker. Na het gezamenlijke gedeelte kunt u een tweetal interactieve themabijeenkomsten bijwonen (bij aanmelding kunt u uw keuze maken).

Programma

13.45 uur Inloop en informatiemarkt
14.30 uur Welkom en opening door dagvoorzitter Alja Vos en gedeputeerde Willemien Meeuwissen, Drents gedeputeerde economie.
14.45 uur Plenair gedeelte met als keynote speaker hoogleraar arbeidseconomie Anna Salomons, expert in technologie en arbeidsmarkt. Wat is de arbeidsmarktimpact van Kunstmatige Intelligentie? Anna gaat in haar presentatie in op de mogelijke gevolgen van kunstmatige intelligentie voor de arbeidsmarkt.
15.30 uur Themabijeenkomst ronde 1
16.30 uur Themabijeenkomst ronde 2
17.30 uur Afsluiting door de dagvoorzitter. Van informatie naar actie: hoe nu verder?
17.45 uur Start netwerkborrel en aansluitend dinerbuffet
19.00 uur Einde bijeenkomst

Er zijn in totaal zes themabijeenkomsten waarvan u er twee uit kunt kiezen.
Uw keuze svp bij aanmelding aangeven. Per sessie is plaats voor maximaal 25 personen.

Themabijeenkomst 1: Kunstmatige intelligentie: hoe blijven we bij in de techniek? door Ron Bosch.
Themabijeenkomst 2:
AI in de praktijk: recruitment nieuwe stijl door Jako van Middelkoop.
Themabijeenkomst 3:
BIM ( Building Information Modeling). Ervaar hoe geavanceerde ontwerpsoftware met slimme automatisering het ontwerpproces binnen BIM-modellen versnelt, vereenvoudigt en kosten reduceert. Optimaliseer een ontwerp met kracht van innovatieve technologie door Theo Ockhuijsen.
Themabijeenkomst 4: Het geheim van een goede gastles of een bedrijfsbezoek; Hoe sluit je bij het organiseren van een goed bedrijfsbezoek of gastles aan bij de leefwereld van de leerlingen die op bezoek komen? door Peter Zwiers.
Themabijeenkomst 5: Het diploma voorbij; een nieuwe blik op werven. Wat kan erkend talent in de huidige krappe arbeidsmarkt betekenen voor jouw bedrijf? Het skills-traject maakt opgedane ervaring inzichtelijk door Renate Hartman van UWV en Ingrid Alkema van RBO.
Themabijeenkomst 6: Modern werkgeverschap, hoe draagt dit bij aan zowel personele vraagstukken als ook de technische uitdagingen die je als organisatie hebt? En wat kunnen we hierin leren vanuit het verleden? Door Suzanne Reep.

Wij hopen u te ontmoeten op 11 juni in het provinciehuis in Assen (Westerbrink 1)!

Deze bijeenkomst wordt in gezamenlijkheid georganiseerd door Koninklijke Metaalunie, Koninklijke Bouwend Nederland, Techniek Nederland, de O&O-fondsen OOM, Wij Techniek, A+O Metalektro, het Service Punt Techniek Noord en Werk In Zicht, Make it in the North onder de vlag van de Scholingsalliantie Noord. De arbeidsmarktconferentie Noord wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe.