Cursus Bedrijfsvoering en Samenwerking

"Diverse ontwikkelingen en veranderingen vragen van jou kennis en tools om goed in te spelen op de huidige ontwikkelingen en de regie in eigen hand te houden."

 

Datum

Donderdag 6 juni 2024

Voor wie?

Deze cursus is speciaal bedoeld voor AIOS-sportgeneeskunde, sportartsen, huisartsen en overige artsen.

Ja, ik meld mij aan

Wat kun je verwachten?

De cursus 'Bedrijfsvoering en Samenwerking' richt zich op een verbreding en verdieping van relevante bedrijfskundige kennis die nodig is om in de (nabije) toekomst (samen) te werken in een sportartsenpraktijk. Hoe kan een sportartsenpraktijk gefinancierd worden? Hoe kan deze financieel gezond geleid worden? Hoe kun je je positioneren?  

Centraal staat ondernemerschap, omgaan met veranderingen in de gezondheidszorg, de (markt) positie van de sportarts en de sportartsenpraktijken alsmede de wijze waarop samengewerkt en eventueel ook leidinggegeven kan worden in teams.

De plenaire sessies worden afgewisseld met workshops waarin opdrachten worden uitgewerkt. Vragen die een deelnemer zich van tevoren kan stellen: Hoe zie je jezelf als sportarts? Werkzaam als ZZP/SMI/ziekenhuis? Hoe en met welke diensten zou je je dan willen positioneren?

Waarom deze cursus

Ontwikkelingen in de gezondheidszorg in het algemeen en die rondom de sportgeneeskunde beïnvloeden de positie van de sportarts en die van de Sportmedische Instellingen. Zeker sinds de erkenning tot medisch specialist leiden de nieuwe structuren en de financieringsstromen in de zorg tot meer dynamiek en veranderingen.

Hoe kunt u omgaan met deze veranderingen? Er wordt een andere manier van bedrijfsvoering gevraagd waarin onderhandelen, samenwerking en bedrijfseconomisch werken cruciaal zijn. Heeft u alle kennis en ‘tools’ om goed in te spelen bij de huidige ontwikkelingen en de regie in eigen hand te houden?

Locatie

Sportgeneeskunde Nederland, Bilthoven.

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Kosten

De kosten voor deze cursus bedragen € 325,- . Dit bedrag is inclusief lunch, koffie, thee en cursusmaterialen. 

Leermiddelen

Aanbevolen boeken:

  • Ondernemen in de zorg, Henny van Lienden & Marije van der Poel, Elsevier Gezondheidszorg.
  • Marketing voor Zorgverleners, B. den Engelsen e.a., Bohn Stafleu Van Loghum.

Of alternatief:  Business model generatie, Alexander Osterwalder, Vakmedianet Management. EAN: 9789013074086

Programma

Aanmelden

Mogelijk gemaakt door
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren