8 Maart is jaarlijks de Internationale Dag van de Vrouw. Vorig jaar is Bouwend Nederland rondom die speciale dag de campagne #bouwvrouwen gestart. Veel dames deden actief mee aan deze campagne en lieten massaal op sociale media zien hoe trots ze zijn dat ze werken in de bouw of infra.

Omdat wij ook trots zijn op de vrouwen die in de uitvoering (en de directe processen rondom de bouw- en infraprojecten) bij onze lidbedrijven werken, zetten we jullie die middag graag in het zonnetje. Van kopersbegeleider tot BIM-modelleur, van duurzaamheidsexpert tot uitvoerder, van KAM-coördinator of leerling timmerman tot werkvoorbereider. Laat je inspireren door Simone Noordegraaf, maak kennis met je vrouwelijke collega’s en maak een keuze uit zeer uiteenlopende interessante workshops.

Plan jezelf of jouw dames die middag vrij en meld je/hen aan voor deze #bouwvrouwen inspiratiemiddag.

Programma:

13:00 - 13:30
Ontvangst met lunchbuffet
13:30 - 14:45
Plenair inspiratieverhaal door Simone Noordegraaf
14.45 – 15.00
Verplaatsing naar workshopruimtes
15:00 - 16:00
1e Workshop ronde (keuze uit 4 workshops)
16:00 - 17:00
2e Workshop ronde (keuze uit 5 workshops)
17:00 - 18:00
Borrel / netwerken / napraten

Sprekers en workshops:

Plenair inspiratiedeel: Simone Noordegraaf

Simone is 56 jaar, geboren in Rotterdam en inmiddels woonachtig in het landelijke en oer-Hollandse Deil. Haar tussenliggende carrière van 30 jaar+ in de internationale corporate wereld maakt haar met recht een wereldburger. Zij heeft meer dan 10 jaar in het buitenland gewoond, in Londen, Boston en Houston, en zakengedaan in meer dan 50 landen op bijna alle continenten.

Naast de internationale diversiteit kenmerkt haar carrière zich door veelzijdigheid; zij ontwikkelde zich tot registeraccountant en CFO, maakte de stap naar leiderschap van een 4000-koppig internationaal services organisatie, sales, marketing en uiteindelijk CEO.

Hierdoor heeft zij geopereerd in veel culturen, bedrijven, functies en teams en heeft zij een groot vermogen om zich te verplaatsen in de diversiteit van verschillende werelden. Gedurende die carrière is Simone ook werkzaam geweest in een wereld die gedomineerd wordt door mannen in het hoogste leiderschap van Shell, Philips en Akzo Nobel, terwijl Simone qua persoon juist iemand is die veel met gevoel en kwetsbaarheid durft te leiden.

Hoe acteer je in zo’n “mannenwereld”, zonder jezelf en jouw unieke eigenschappen daarbinnen te verliezen? Door de jaren heen én met vallen en opstaan heeft Simone haar eigen leiderschaps- en managementstijl ontwikkeld, waarin ruimte is voor alle soorten energie en dynamiek, waar een veilige base vanzelfsprekend is en waar altijd ruimte is voor verbinding met liefde voor jezelf en anderen. Natuurlijk is Simone nog veel meer dan deze paar regels en wij zijn dan ook heel blij wij de gelegenheid krijgen om van Simone te horen hoe zij de stap gezet heeft naar coaching onder meer op basis van het principe energy leadership.

Voel je direct bij haar op je gemak en laat je vooral door haar inspireren.

 

Workshop 1: Fotograferen met je smartphone

Je telefoon heb je altijd bij je en wordt vaak gebruikt om even snel een kiekje te maken. Maar wist je dat je met je telefoon écht heel mooie foto’s kunt maken (zowel zakelijk te gebruiken of gewoon leuk maar wel mooier voor privé?

Danna van Daal voorziet je van tips and tricks en je oefent meteen. Lees hier meer over Danna.
Benodigd: breng je telefoon mee 😊

 

Workshop 2: Voor circulair bouwen hoef je geen revolutionair te zijn

Marleen Janssen Groesbeek is sinds eind 2014 lector Sustainable Finance and Accounting aan Avans Hogeschool in Brabant. Ze studeerde economische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Marleen was 20 jaar financieel-economisch journalist, bij o.a. het Financieele Dagblad. Na haar journalistieke loopbaan werkte ze als beleidsadviseur Duurzaamheid bij Eumedion en als Sustainability Manager bij DSM. In 2001 verscheen haar eerste boek Maatschappelijk Ondernemen. 

Wil je meer weten over circulair bouwen en hoe je kan meten en of het werkelijk duurzame impact heeft en het betaalbaar is zonder luchtkastelen te bouwen, dan is dit jouw workshop. Samen aan de slag met ‘meten is weten’. Marleen doet al jaren onderzoek met Finance & Control en Accountancy studenten naar manieren waarop we beter inzage kunnen krijgen in de voor-en nadelen van circulair bouwen en de effecten daarvan op mensen, natuur en welvaart. Aan de hand van voorbeelden van bouwprojecten waaraan de studenten de afgelopen jaren gewerkt hebben – waaronder de net opgerichte Bouwhub Midden Brabant – zullen we zien dat circulair bouwen niet alleen financiële waarde creëert en kosten bespaart maar ook kan zorgen voor herstel van natuurlijke hulpbronnen en welbevinden van mens en dier. Daarvoor hoeven we geen revolutionair te zijn. En we kijken naar de zaken die we zouden moeten veranderen om de circulaire transitie te versnellen. 

 

Workshop 3: Sociale veiligheid in onze sector

Mijn naam is Anneke Witte, adviseur en expert infra en vastgoed. Ik ben al vele jaren actief in de wereld van infra en bouw en pas afgezwaaid als interim directeur bij Bewuste Bouwers. Zowel van de zijde van de opdrachtgever als van de opdrachtnemer heb ik mee kunnen kijken en mee mogen doen aan de doorontwikkeling van onze sector. Wanneer we zicht hebben op de ontwikkelingen die ons vanuit de politiek, wet- en regelgeving en veranderende behoeften bereiken, kan tijdig geanticipeerd worden op de veranderingen. Zo zie ik steeds meer vrouwen toetreden tot de bouw, in diverse rollen en functies. Dat geeft beweging, energie en nieuwe inzichten. Maar ook risico’s. Hoe veilig is de bouw voor een vrouw?

Daarover ga ik graag in gesprek.

 

Workshop 4: Bouwgodinnen

Yvon Ginus is personal stylist and image consultant. Haar gedachte bij de workshop:

Vrouwen mogen spiegelen, mogen laten zien hoe mooi ze zijn, vol of slank, kort of lang, dat is mijn passie. De vrijheid om te mogen bepalen hoe jij er uit ziet, te laten zien wie jij bent dat is voor mij essentieel. Jij bepaalt! Kleding is maar kleding maar tegelijkertijd zegt het alles.

100 jaar geleden werd er voor ons bepaald wat we mochten dragen, nu bepalen we zelf. Hier zijn pioniers voor nodig geweest, denk aan een Coco Chanel (eerste sweater) maar ook aan een Aletta Jacobs (vrouwen kiesrecht). Net als zij zijn jullie voor mij ook pioniers. Waar het nu nog bijzonder is, vrouwen in de bouw, zal dit over 100 jaar zo anders zijn en dat komt door jullie. Dat maakt jullie godinnen voor mij, godinnen van de bouw!

Tegelijkertijd kunnen we door de vrijheid om te mogen dragen wat we willen soms verdrinken in het scala van aanbod. Hoe ga je hiermee om? Waar begint het mee? Mijn workshop is voorzien van pragmatische stylingtips die jou aan het denken gaan zetten.

 

Workshop 5: clinic padel (alleen in de 2e workshopronde)

We zijn te gast in The Sportcommunity ZuitNL, het paradijs voor tennis en padel. Padel: de snelst groeiende sport in Nederland. Padel is een racketsport die veel overeenkomsten heeft met tennis en squash. De sport is spectaculair, snel en dynamisch door onder andere het gebruik van de wanden.

Leer in een klein uurtje padlen van professionele coaches (max 4-6 personen per baan). Vier coaches staan voor jullie tot onze beschikking.

Benodigd: sportschoenen en wat deo. Er is gelegenheid om je om te kleden.