8 maart is jaarlijks de Internationale Dag van de Vrouw. Vorig jaar is Bouwend Nederland rondom deze dag de campagne #bouwvrouwen gestart. Veel dames hebben meegedaan aan deze campagne en hebben op sociale media gedeeld hoe trots ze zijn dat ze werken in de bouw of infra.

Omdat wij als Bouwend Nederland ook trots zijn op onze bouwvrouwen in de uitvoering (en de directe processen rondom bouw- en infraprojecten), willen we jullie dit jaar via een regionale bijeenkomst graag in het zonnetje zetten. Van BIM-modelleur tot werkvoorbereider, van duurzaamheidsexpert tot uitvoerder, van KAM-coördinator of leerling timmerman tot manager bedrijfsvoering.

Plan jezelf of jouw dames die middag vrij en meld je/hen aan voor deze Bouwvrouwenmiddag!

Het programma:

13:45 - 14:00

 Inloop

14:00 - 14:45

 Plenair inspiratieverhaal door Renate Groenewold

14.45 – 14.50

 Verplaatsing naar de inspiratiesessies

14.50 - 15.50

 1e inspiratiesessie

15:50 - 16.00

 Pauze

16:00 - 17:00

 2e inspiratiesessie

17:00 - 18:00

 Borrel / netwerken / napraten

 

Sprekers en inspiratiesessies:

 

Plenair inspiratieverhaal door Renate Groenewold


Renate is oud-schaatser en winnaar van diverse wereldtitels. Inmiddels is ze al ruim 12 jaar gestopt met het schaatsen op topsportniveau. Tegenwoordig bestiert ze samen met haar broer een aannemersbedrijf en timmerfabriek.

In haar verhaal over persoonlijk leiderschap neemt ze je mee in het proces van topsporter naar Bouwvrouw en de uitdagingen en kansen die ze tegenkwam. 

 

Inspiratiesessie 1: Verandermanagement door Gerthé Klaassens

Gerthé Klaassens is directeur bedrijfsvoering bij SealteQ. SealteQ beschermt en behoudt civieltechnische, infrastructurele en industriële bouwwerken evenals vastgoedobjecten in de woningbouw- en utiliteitssector. Gerthé is ervaren verandermanager en zal ons aan de hand van concrete praktijksituaties vertellen over haar werkwijze, over leiderschap en het belang van supporters en voorbeeldrollen in verandertrajecten.

 

Inspiratiesessie 2: Werkstress en voeding door Mascha Perquin

Stress is een chemische reactie op een 'gevaar'. Bij stress worden veel systemen in je lijf tijdelijk platgelegd. Eigenlijk heel slim, want dan blijft er meer energie over voor het bestrijden van de stress. Zo vertraagt je spijsvertering en worden er weinig gelukshormonen (zoals serotonine, oxytocine) aangemaakt. Het goede nieuws is dat je door gezonder te eten (en te bewegen!) de aanmaak van gelukshormonen weer op gang kunt brengen. Tijdens de sessie vertelt Mascha meer over de invloed van stress op voeding en andersom, en geeft zij advies over de juiste voeding.

 

Inspiratiesessie 3: Wandeling met gids met It Fryske Gea


Het Mandefjild bij Bakkeveen is één van de pronkjuwelen van It Fryske Gea. Heidevelden, bos, vennen en een zandverstuiving zijn het ideale decor voor een mooie wandeling. Heb je geluk? Dan kom je onze Drentse Heideschapen en Exmoorpony’s tegen.

Door de bijzondere natuurwaarden is het Mandefjild uitgeroepen tot Natura 2000-gebied. Deze status zorgt ervoor dat het natuurgebied ook op Europees niveau beschermd wordt. Naast bijzondere dieren en planten, vind je in het Mandefjild ook historische vondsten. De ‘holle weg’ was bijvoorbeeld eeuwenlang een verbindingsweg tussen Drenthe en Fryslân. Ontelbare voetstappen, paarden en wagens sleten deze weg helemaal uit.

Laat je inspireren door deze prachtige natuurwandeling onder begeleiding van een gids die alles kan vertellen over het gebied. Vergeet geen wandelschoenen mee te nemen!

Graag tot dan!

Hartelijke groet,

Team Regio Noord