8 Maart is Internationale Vrouwendag en afgelopen jaar doopte Bouwend Nederland deze om tot de dag van de #bouwvrouwen. Veel dames deden actief mee en lieten massaal op sociale media zien hoe trots ze zijn op hun werk in onze mooie sector.

Ook wij zijn trots op alle vrouwen die in de uitvoering (en de directe processen rondom de bouw- en infraprojecten) werken. Van kopersbegeleider tot BIM-modelleur, van duurzaamheidsexpert tot uitvoerder, van KAM-coördinator of leerling timmerman tot werkvoorbereider. Graag zetten we jullie in het zonnetje tijdens een inspiratiemiddag. 

Laat je inspireren door Anja Vijselaar en Ruth Langemeijer, maak kennis met je vrouwelijke collega’s en doe mee aan de interessante workshops. Even niet ‘one of the guys’, maar dames onder elkaar.

Plan jezelf of jouw dames die middag vrij en meld je/hen aan voor deze #bouwvrouwen inspiratiemiddag. We verwelkomen je graag om 15:45 uur op het Muzenplein in Amsterdam en sluiten af met een diner.

 

Sprekers en workshops:

Plenair inspiratiedeel: Anja Vijselaar

Anja begon haar bouwcarrière in 1986 op de bouwplaats en werd al snel uitvoerder. Daarna werkte ze zich op tot hoofduitvoerder, projectleider en uiteindelijk werd ze op haar 39ste directeur. In 2021 werd zij door Cobouw uitgeroepen tot Bouwvrouw van het Jaar. Inmiddels is Anja Wethouder financiën, economie en mobiliteit bij De Ronde Venen.

Anja is verbindend en vernieuwend en zet zich in voor meer diversiteit, duurzaamheid, veiligheid en leefbaarheid. Vrouwen kansen geven, vindt ze ontzettend belangrijk. Ze is ervan overtuigd dat het thema meer aandacht moet krijgen om vrouwen naar de bouw te trekken. 

 

Workshop 1: Connecting energy

Angela van Dorssen is bedrijfskundige met een hart. Afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit en gediplomeerd en internationaal gecertificeerd coach en teamcoach. Ze werkt vanuit de filosofie dat connectie en resultaat samengaan. Met analyse, scherpe waarneming, directheid, humor, kwetsbaarheid en lef zoekt zij binnen en buiten de kaders naar een opening voor beweging.

Verbondenheid is de energie die ontstaat tussen mensen wanneer zij zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen; wanneer ze zonder te oordelen en beoordeeld te worden kunnen geven en ontvangen. Brené Brown (2013) Met de kernwaarde ‘practise what you preach’ laat ook Angela zich ‘zien’ met al haar talenten, maar ook met al haar kwetsbaar- en onzekerheden.

 

Workshop 2: Bouw vrouw in beeld

Samen met haar vader nam Ellen van Doorn op 4-jarige leeftijd al haar eerste mooie foto. Vanaf dat moment was ze volledig gefascineerd door het vastleggen van momenten en het maken van herinneringen. Op haar achtste verjaardag kreeg ze haar eerste camera en gaf daarna al haar zakgeld uit aan filmrolletjes. Deze passie werd een professie. Tegenwoordig heeft Ellen haar eigen studio in hartje Breda. Haar stijl is uniek! 

 

Plenair inspiratiedeel: Ruth Langemeijer

Ruth Langemeijer is een bedrijfskundige met een technische achtergrond. Zij heeft MTS Bouwkunde en Weg- en Waterbouwkunde gedaan, de aannemersopleiding en Bachelor HBO Bedrijfskundig Management. Naast haar werk heeft ze altijd deeltijd gestudeerd om zo haar praktijkkennis steeds aan te kunnen vullen met theoretische kennis.

Momenteel werkt ze als uitvoerder bij KBK Bouw uit Volendam. "Meiden, dames, geen team werkt beter als het divers is. Erken de verschillen tussen mannen en vrouwen en maak daar vervolgens positief gebruik van, zou zonde zijn als je dat niet doet."

08 maart 2023