Themadag: Digitale onderstations: leer & ervaar! 

Toekomstig Energiesysteem
De digitale transformatie van elektrische energiesystemen is in gang gezet. Het hart van de energievoorziening wordt digitaal met de uitrol van digitale stations en beveiligingsapparatuur. Mooie ontwikkelingen waarbij ons toekomstige energiesystemen steeds koolstofarmer, meer gedecentraliseerd en meer gedigitaliseerd wordt.

Als sector bevinden we ons in een transitie met uiteenlopende uitdagingen. De digitalisering van Protection, Automation & Control (PAC) systemen biedt geweldige kansen, maar vraagt ook om de juiste kennis. Alles moet bijdragen aan een betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem.

Op deze themadag word je bijgepraat door interessante presentaties over de ontwikkelingen omtrent ‘Digital Substation’ en alles wat daar bij komt kijken. Denk aan de ontwikkelingen rond IEC 61850 process bus, IP-gebaseerde differentiaal beveiliging, tijdsynchronisatie en beheer op afstand.

Omdat we meer integratie met telecom apparatuur zien, is deze dag georganiseerd in samenwerking met studiecomité D2. Zij weten jou alles te vertellen over informatiesystemen en telecommunicatie.

Product Innovatie Plein
Deze themadag wordt uniek. Verschillende bedrijven die investeren in innovatieve en toekomstbestendige digitale technologieën demonstreren hun oplossing. Zij delen hun inzichten en dit unieke innovatie plein biedt de gelegenheid om live te zien wat voorhanden is. 

Dagvoorzitter Wilbert Prinsen leidt met kennis en kunde deze themadag. Als Business Unit Director bij Technolution én D2 studiecomité lid zal hij ongetwijfeld een extra dimensie toevoegen aan deze themadag. 

Programma
Bekijk hier het programma. 

Voor wie
Wij verwelkomen graag beveiliging- & automatiseringsexperts, netwerkarchitecten, assetmanagers werkzaam bij netbeheerders en de energie-intensieve industrie en professionals uit het vakgebied beveiliging, besturing en telecommunicatie. Ook young professionals en studenten in deze vakgebieden zijn van harte welkom.

Waar en wanneer
Inlooplunch: 12.30 - 13.30 uur

Programma: 13.30-17.30 uur (met aansluitend een dinerbuffet)

Kosten
De kosten voor deelname zijn € 285,- (excl. 21% btw). Voor studenten is deelname gratis.

Met vriendelijke groeten,
Themadag CIGRE B5 & D2 organisatie team

Annuleren
Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Bij afmeldingen binnen drie weken voor aanvang dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Vanzelfsprekend kan bij verhindering altijd een vervanger van jouw inschrijving gebruik maken.