Themadag: Studiecomité CIGRE B5

More control in protection? Or more protection in control?

 Wat is de impact van de energietransitie en de stijgende vraag naar energie op onze besturings- en beveiligingssystemen? Op woensdag 12 april schetsen we samen het landschap vanuit verschillende perspectieven, met concrete voorbeelden en de focus op systeemniveau. We kijken naar het primaire probleem en welke duurzame secundaire oplossingen er zijn, en bespreken de overwegingen en uitdagingen. Want wat betekenen bijvoorbeeld de belastbaarheid van het net, beschikbaarheid, storing verbruikers minuten, netverliezen en de kwaliteit van de spanning voor de beveiliging? 

Kom 12 april naar de themadag "More control in protection" van Cigré B5 en laat je op inspirerende wijze informeren over thema’s als:

  • Van een open naar een gesloten distributiering: wat levert het op, wat betekent dit voor de beveiliging en wat zijn de ervaringen? 
  • Beveiliging op overbelasting; wat zijn de mogelijkheden in de verschillende netten van transport tot distributie, wat betekent dit voor bestaande en nieuwe netten en wat is de impact op de assets?
  • PAC-oplossingen: van decentrale naar centrale oplossingen: waar is behoefte aan en welke uitdagingen brengt dit met zich mee?
  • Sneak preview over “Future Concepts in Distributienetten” – Hoe bouwen we die? OUDE versus NIEUWE systemen (software defined substations).

Samen met de netheerders; Enexis, Liander, Stedin en TenneT en industriële partners: Coroos, DNV Nederland, Dow, GE Nederland, Hitachi, Qirion, Siemens Nederland, SPIE, Tata Steel, Technolution en kennisinstelling: TU Delft bouwen we aan het programma, delen we kennis en gaan we in gesprek over hoe alle partijen elkaar kunnen versterken. . 

Dagvoorzitter Peter Vaessen, innovatiemanager bij KEMA Laboratories en hoogleraar bij de Technische Universiteit Delft, leidt met kennis en kunde en op zijn eigen aansprekende wijze deze themadag van Cigré B5.

Programma
Bekijk het hele programma en de sprekers. 

Voor wie?
Wij verwelkomen graag beveiliging- & automatiseringsexperts en assetmanagers werkzaam bij netbeheerders en de energie-intensieve industrie, en professionals uit het vakgebied beveiliging en besturing. Ook young professionals en studenten in deze vakgebieden zijn welkom.

Waar en wanneer
Op woensdag 12 april van 12.00 uur tot 17.30 uur (met aansluitend een dinerbuffet) bij Bar Beton in Utrecht Oost. Met aansluitend een dinerbuffet.

Kosten
De kosten voor deelname zijn € 285,- (excl. 21% btw).
Voor studenten is deelname gratis.

Annuleren
Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Bij afmeldingen binnen drie weken voor aanvang dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Vanzelfsprekend kan bij verhindering altijd een vervanger van jouw inschrijving gebruik maken.