De praktische informatie voor deelnemers is verzonden op woensdag 8 juni. Niet ontvangen? Mail events@sportsmedia.nl. Ben je nog geen deelnemer, dan kun je uiteraard nog inschrijven!  


Inleiding
Alleen mensen die volledig zichzelf zijn, zijn in staat het allerbeste uit zichzelf te halen. Pas dan kan er ‘flow’ ontstaan. Flow is te omschrijven als een mentale staat van zijn waarin je niets liever doet dan wat je aan het doen bent en waarin je tevens optimaal presteert. Het is een optimale staat van bewustzijn waarin er geen ruimte is voor verstorende emoties, negatieve gedachten of onzekerheid. Mensen (en dus ook sporters) kunnen in een staat van flow boven zichzelf uitstijgen. Topprestaties in de sport worden geleverd in flow. Om het maximale uit jezelf en je sporters (op elk niveau!) te halen is kennis over flow - de psychologie van optimaal functioneren - onmisbaar. 

Het nastreven van (top)prestaties is essentieel in de sport. De kleinste nuances maken het verschil tussen winnen en verliezen. En die nuances raken vaak het mentale aspect. Tijdens de cursus hoor je hoe het kan dat sommige sporters boven zichzelf uit weten te stijgen én dan ook nog op het juiste moment. Ze zijn als het ware ‘in the flow’.  Maar wat is dat eigenlijk, ‘de flow’? Wat zijn de kenmerken van flow? Hoe kun je deze mentale staat bereiken? Wat is hiervoor nodig, van je sporters en van jou als coach?  

Kennis en inzicht rond flow helpen je bij je coaching. Belangrijk is te weten of de aanwijzingen die jij geeft tijdens trainingen en wedstrijden de flow van je sporters bevordert. Vaak genoeg wordt namelijk bij hele sterke coaching de flow van sporters verstoord... Onbewust ben je als coach dan een afleider van je eigen sporter(s).

Leerdoelen
Alle ervaring vanuit onderzoek en praktijk geeft je een beter beeld van flow en hoe je dit in kunt zetten in je eigen praktijk. Met meer inzicht in flow en hoe dit te bereiken, kun je je kennis en skills als coach verrijken en verbeteren. 

Na afloop van de sessie heb je inzicht in:
. wat is flow;
. welke mindset hoort bij flow;
. wat zijn de stappen om naar flow te komen;
. hoe flow toe te passen in je eigen (coach) praktijk.

Vanwege de interactieve opzet met diverse oefeningen kunnen maximaal 25 personen deelnemen dus schrijf nu in!

Prijs
De prijs voor deelname aan de cursus bedraagt € 67,50 voor leden van NLcoach. Niet leden betalen € 99,50. Deelnameprijzen zijn exclusief btw.

Doelgroep
De cursus is bedoeld voor (jeugd)trainers, coaches, docenten, mentoren, buurtsportcoaches en andere professionals die te maken hebben met coaching en op zoek zijn naar andere manieren om zichzelf en hun sporters te verrijken. 

Flow Centre Nederland
Bekijk de website van Flow Centre Nederland om je alvast te verdiepen in dit onderwerp. 

 

 


Korting voor leden!
NLcoach is een vereniging met ca. 4.000 gebruikers. Één van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 82,50 per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Lees hier meer!