Begin het nieuwe seizoen goed en hoor alles over de aspecten waarop succesvolle teams zich onderscheiden van minder succesvolle teams.  

Marjolein Torenbeek ziet het in haar werk als sportpsycholoog heel vaak gebeuren: sportteams met op papier heel goede spelers, waarbij ‘het’ er maar niet uitkomt. Teams waarin onbegrip, gedoe en eilandjes aan de orde van de dag zijn. Waarin teamleden zichzelf niet durven te zijn, elkaar niet begrijpen, niet goed communiceren, bang zijn om fouten te maken, weinig inzet tonen of kiezen voor hun persoonlijke belangen. De samenwerking is onder de maat en deze teams weten nauwelijks stappen te maken. Hun prestaties blijven achter, wat vervolgens weer ten koste gaat van de sfeer en de samenwerking. Een vicieuze cirkel, een neerwaartse spiraal.

Terwijl het ook echt anders kan: teams waarin spelers elkaar weten te vinden, waarin de samenwerking en communicatie goed zijn. Teams waar het plezier en de energie vanaf spatten. Teams die naar verwachting presteren – of zelfs beter, doordat het team als geheel beter presteert dan je op basis van individuele kwaliteiten zou mogen verwachten. Dat noemen we synergie. Zo’n goed-functionerend team ontstaat vrijwel nooit vanzelf.

Misschien herken je het als trainer-coach wel: het is lastig om te zien waar het nu precies aan schort, als je team beneden verwachting presteert. Je bereidt je team technisch en tactisch goed voor op de wedstrijden, en toch komt het er niet uit. Je doet je uiterste best je team vlot te trekken, maar weet niet goed waar te beginnen en wat je het beste kunt doen. Het nieuwe boek Synergie, geschreven door Marjolein Torenbeek, en de cursus, maken duidelijk op welke aspecten succesvolle teams zich onderscheiden van minder succesvolle teams.

Cursus
In de cursus maak je als trainer-coach kennis met het sport-specifieke Synergiemodel. Je ontdekt op welke vlakken jouw team op dit moment goed functioneert en waar nog winst te behalen valt. Met behulp van de werkvormen uit het boek en de ruime praktijkervaring van Marjolein leer je welke stappen je met je team kunt zetten, om van jouw team meer een eenheid te maken. Ook blikken we vooruit naar het nieuwe seizoen, zodat je meteen een goede start maakt. Om het maximale uit de cursus te halen ontvang je van tevoren het boek én word je gevraagd een opdracht voor te bereiden.

Na afloop van de cursus heb je als trainer-coach meer kennis op het gebied van de dynamiek in teams in het algemeen, en binnen je eigen team in het bijzonder. Ook weet je wat je kunt doen om die dynamiek zodanig bij te sturen dat het team optimaal en met plezier kan presteren.

Prijs
De prijs voor deelname bedraagt € 135,00 (excl. BTW). Leden van vereniging NLcoach ontvangen korting en betalen slechts € 95,00 (excl. BTW) voor deelname. Deelname is inclusief het boek Synergie van Marjolein Torenbeek (ter waarde van € 24,95). Eén tot twee weken voor de cursus ontvang je het boek, zodat je dit kunt inzien en er tijdens de cursus gericht vragen over kunt stellen.


Korting als lid van NLcoach!

NLcoach is een vereniging met ca. 4000 gebruikers. Één van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 82,50 per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Lees hier meer!