Online Data Literacy event

Wil je zien en horen hoe het staat met de datageletterdheid van onze studenten, docenten en het werkveld? Kom dan op 20 januari naar het online Data Literacy event. We presenteren de resultaten van het onderzoek omtrent datageletterdheid dat afgelopen jaar door het KCBI is uitgevoerd. Vierdejaars studenten presenteren resultaten van hun praktijkopdracht in de Datawerkplaats van de minor Controlling. Tot slot gaan we met studenten, docenten en werkveld in gesprek hoe we datageletterdheid kunnen bevorderen en waarom dat zo belangrijk is.

 

Data Literacy

De digitale transformatie die bedrijven en de samenleving als geheel doormaken, wordt grotendeels aangejaagd door data. Er is steeds meer data beschikbaar. Wie zich daarvan bewust is en de kennis en vaardigheid heeft om die data succesvol in te zetten noemen we datageletterd. Datageletterdheid verhoogt de kans op succes in onze huidige datarijke samenleving. Dat geldt voor burgers, maar zeker ook voor bedrijven en publieke organisaties.

Datageletterdheid is ook een voorwaarde om data op een verantwoordelijke en eerlijke manier in te zetten, een thema dat steeds belangrijker wordt in de samenleving en dus ook bij de Business School.