Dutch Power | IMPACT​

Op 26 maart 2024 bij de FEDET in Zoetermeer bespreken Dutch Power, T&D Europe en FEDET de ontwikkelingen op ons elektriciteitssysteem en de IMPACT van CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) die is voortgekomen uit de European Green Deal. Onze focus ligt op het reduceren van onze CO2 footprint en het gebruik van materialen. 

De CSRD-richtlijn biedt onze sector een manier om hun duurzaamheidsprestaties te verbeteren door middel van ESG-rapportage. Dat we dit deels samen moeten oppakken is een feit echter de uitdagingen rondom implementatie zijn niet mis te verstaan. Over onderwerpen als: eenduidigheid, herinzet, dubbeltellingen en de rapportage hierover, integratie graad, belastbaarheid en rekenmethodieken etc. moeten we echt in gesprek.

De sprekers schetsen vanuit verschillende invalshoeken de benadering van dit topic.

  • Diederik Peereboom van de T&D Europe schets de huidige situatie en legt uit wat de impact is van de veranderde Europese richtlijn. En hoe we deze kunnen vertalen naar de Nederlandse situatie & wetgeving.

  • Hans Nooter van Groene Netten nadere informatie volgt.

  • Henk Kras, Circular Plastics & Mark Tesselaar, PWC vertellen in vogelvlucht hoe we op zinvolle wijze vooruitgang kunnen boeken met meten en rapporteren in relatie tot circulariteit. En hoe verantwoordelijkheid genomen wordt over de hele keten met minimale vereisten en aannames.  

Verschillende OEM’ers gaan in gesprek met elkaar en met de deelnemers over wat zij doen in Europees verband, hoe zij omgaan met de richtlijnen en welke ontbrekende zaken genoemd en opgelost dienen te worden.

  • Diederik Peereboom, T&D Europe

  • Hans Nooter, Groene Netten

  • Pim Loef, Schneider Electric

  • Paolo Perani, ABB

Locatie

FEDET

Federatie elektrotechniek

Zilverstraat 69

2718 RP Zoetermeer

FEDET is de belangenbehartiger van en voor ondernemers in de elektrotechnische en installatietechnische sector. Zij bundelen de belangen en inzichten van hun leden, actief in de Industrie, Bouw en Infra & Energie en zijn daarmee gesprekspartner voor politiek en beleidsmakers.