Bijeenkomst: op weg naar Earth Valley?!

De ROM Utrecht Region en gemeente Amersfoort nodigen u graag uit voor een bijeenkomst over Earth Valley, op woensdag 27 oktober in de Prodentfabriek in Amersfoort.

Earth Valley is de voorlopige naam voor het ecosysteem van geo-databedrijven (eerder geo-cluster genoemd) dat we opzetten in de Utrecht – Amersfoort regio. Voor grote maatschappelijke vraagstukken in de ruimtelijke omgeving zijn (geo-)data cruciaal. Het toepassen van geo-data zal de komende decennia als ‘enabling technology’ de basis leggen voor hoe we in de toekomst omgaan met die vraagstukken.

Uit een verkenning die de ROM Utrecht Region en gemeente Amersfoort uitvoerden, blijkt dat voor dat ecosysteem van geo-databedrijven op de as Utrecht – Amersfoort een ideale mix aanwezig is van toonaangevende bedrijven en kennisinstellingen. Bovendien hebben overheidspartijen zelf een groot belang bij het ontsluiten van kennis en innovaties, om te werken aan oplossingen voor grote maatschappelijke en ruimtelijke uitdagingen die onze regio staan te wachten.

Uit de gesprekken (oa BMC-rapportage) komt een sterke behoefte aan samenwerking naar voren. Daar gaan we wat mee doen!

Tijdens de bijeenkomst, die door burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius wordt geopend, kijken we met elkaar naar de kansen en behoeften in de regio Utrecht-Amersfoort. De bijeenkomst zal gaan over:

  • De contouren van het ecosysteem en de kansen voor onze regio
  • Welke ideale mix de Utrecht – Amersfoort regio nu zo bijzonder maakt
  • De visie op het ecosysteem vanuit verschillende invalshoeken
  • Het concretiseren van de samenwerking
  • De route naar een volgend event – ConnectLive - op 25 november in de Galgenwaard, Utrecht

Zet daarom woensdag 27 oktober vast in uw agenda en meld u aan!

Tijd      : 15:00 tot 18:00 uur
Locatie : 52.16142508137087, 5.378572068750179

(De Prodentfabriek, Oude Fabriekstraat 20 in Amersfoort)

Er is uiteraard voldoende ruimte om te netwerken. De bijeenkomst zal volgens de op dat moment geldende coronamaatregelen worden georganiseerd.

Meer details volgen spoedig.

Met vriendelijke groet,

Fatma Koșer Kaya, wethouder Economie gemeente Amersfoort en 
Arjan van den Born, directeur ROM Utrecht Region