De Online Sessie op dinsdag 23 maart gaat helaas niet door. Mogelijk wel dit najaar. Alle deelnemers zijn hierover per e-mail geïnformeerd. Vragen? Stuur het team van Nlcoach een e-mail of bel 06 22 544 644. 

Communicatie in sport
Communiceren is een essentieel onderdeel van het mens-zijn en ons bestaan. In elke situatie waarin meerdere mensen betrokken zijn communiceren we met elkaar, bewust en onbewust. Dat geldt natuurlijk ook in de sport waarbij er sprake is van communiceren tussen coach en sporter en sporters onderling. Hoe kun je zo effectief mogelijk communiceren, zodat het in positieve zin bijdraagt aan het functioneren en het presteren van een sporter of een team? Welke rol speel je als coach daarbij? Ervaring heeft uitgewezen dat het verbeteren van communicatie veel effect kan sorteren. Belangrijk is dat coaches begrijpen én ervaren hoe dat kan en hoe je communicatie (en het verbeteren daarvan!) in zowel de trainingen, de wedstrijden als tijdens de evaluatie kunt inzetten. En wees gerust: effectief communiceren kun je leren! 

Effectieve communicatie is een communicatie tussen twee of meer personen waarbij de bedoelde boodschap succesvol wordt overgedragen, ontvangen en begrepen

Leerdoelen sessie
Voor de sessie zijn een aantal leerdoelen vastgesteld. Zo heb je na afloop van de sessie:
. inzicht in het theoretisch model van communiceren (wie/wat/hoe);
. inzicht in het bepalen van het doel van de communicatie en het behalen van deze doelen – wat haal je uit je team en wat leg je terug bij het team?
. inzicht in het effect van jouw communicatie als coach op je sporter;
. inzicht in het bevorderen van effectievere communicatie tussen je sporters;
. inzicht in simpele & praktische tools die coach en sporters helpen communicatie te bepalen en te checken – hoe doe je dit in het veld?
. inzicht in succesvolle ervaringen van coaches uit de praktijk – op welke manier hebben zij in én met het team de communicatie kunnen verbeteren?

Korting voor leden NLcoach!
Prijs voor deelname bedraagt € 35,- voor NLcoach leden en € 65,- voor niet NLcoach leden. Schrijf nu in!  


NLcoach is een vereniging met ca. 12.000 gebruikers. Één van de voordelen van het lidmaatschap van de vereniging is korting op de activiteiten. Het basislidmaatschap kost € 70,- per jaar. Wil je ook profiteren van de ledenkorting? Word dan lid van onze vereniging, krijg korting op activiteiten, ontvang vier keer per jaar het magazine NLCOACH en krijg een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering. Meer informatie vind je op https://www.nlcoach.nl/product/basis-lidmaatschap