Aanpak Ring Zuid is de grootschalige ombouw van de zuidelijke ringweg van Groningen. Deze belangrijkste toegangspoort van de stad dreigde dicht te slibben door de grote groei die Groningen doormaakt. De ombouw van de zuidelijke ringweg verbetert de bereikbaarheid, de doorstroming, de leefbaarheid en de veiligheid.

Tijdens de excursie van het Infraplatform Randstad Noord starten we bij het Paviljoen Ring Zuid, het bezoekers- en informatiecentrum van het project. Hier staat een maquette die een mooi overzicht van het project geeft. Naast het informatiecentrum is een uitkijktoren met zicht op het toekomstige Julianaplein. Ook is er een uitkijkpunt bij de verdiepte ligging ter hoogte van de Hereweg (het Geheugenbalkon). 

Tijdens de aansluitende fietsexcursie komen we langs het Geheugenbalkom en kun je deze beklimmen. De werkzaamheden van Aanpak Ring Zuid zijn goed te volgen met de fiets. De route komt langs de verschillende uitkijkpunten naast de zuidelijke ringweg. 

Meld je direct aan voor deze mooie excursie! Na de excursie zal er nog een borrel plaatsvinden, een diner en een overnachting in het centrum van Groningen. Ook je partner is van harte welkom om mee te gaan. Je kunt zelf bepalen voor welke onderdelen je registreert. 

  • Datum: Vrijdag 30 juni 2023
  • Locatie: Paviljoen Ring Zuid in Groningen
  • Tijdstip ontvangst: 14:00 uur
  • Hotel: The Market Hotel Groningen

Meer informatie en aanmelden via onderstaande knop.

 

Met vriendelijke groet,

Infraplatform Regio Randstad Noord