Expeditie Digitaal

Welkom op de aanmeldwebsite voor Expeditie Digitaal 2021-2022. Hier kun je je aanmelden voor het unieke begeleidingstraject dat je ondersteunt in het ontwikkelen van jouw eigen plan van aanpak voor digitale geletterdheid. Aanmelden kan tot en met woensdag 5 januari 2022. 

Expeditie Digitaal is een unieke inspiratietour, die in 2022 voor de derde keer wordt georganiseerd door IT Campus Rotterdam, O21, Gemeente Rotterdam en Rotterdamse schoolbesturen, in samenwerking met Kennisnet en SLO. Met maximaal 20 scholen gaan we op expeditie. We begeleiden jouw school intensief om tot een éigen plan te komen voor digitale geletterdheid. Je neemt onderweg deel aan inspiratiebijeenkomsten, werksessies en onderhoudt het contact met jouw bestuur. Aan het eind van het traject presenteer je trots jouw plan aan de deelnemende scholen én aan jouw bestuur.

 

Expeditie Digitaal wordt uitsluitend in Rotterdam aangeboden. Uniek aan het traject is de persoonlijke begeleiding die je tijdens de expeditie krijgt van de onderwijsadviseurs van O21. We hopen deze derde editie weer veel bij elkaar te mogen zijn voor extra interactie en kennisdeling tussen de deelnemende scholen. Indien nodig zullen we overschakelen op online bijeenkomsten. We zullen adaptief reageren op de situatie als deze daarom vraagt. 

De eenmalige deelnamekosten bedragen 875 euro (excl btw) per deelnemende school. Intern kun je de kosten labelen vanuit NPO-gelden. 

 


Belangrijke data om direct in je agenda te noteren:

- aanmelden vóór ma 17 januari

- intakegesprek op 18 of 20 januari (naar keuze tijdens de aanmelding)

- werkgroep formeren vóór vr 21 januari; namen & emailadressen doorgeven via info@itcampus.nl

- introductiebijeenkomst voor alle werkgroepleden op ma 24 januari 16.00-17.30 uur - online via Teams

- visie sessie (ookwel TROA) op ma 31 januari of ma wo 2 februari van 15.30-17.30 uur (naar keuze tijdens de aanmelding) - live @ IT Campus Rotterdam met de gehele werkgroep (maar zeker minimaal 3 leden)

- inspiratie- & werksessies op ma 14 februari én ma 7 maart 16.00-17.30 uur - live @ IT Campus Rotterdam

- werksessie update bestuur op ma 28 maart 16.00-17.30 uur - live @ IT Campus Rotterdam

- update naar het eigen bestuur sturen - begin april

- concept plan van aanpak af en opsturen naar O21 ma 11 april 

- definitief plan van aanpak af en opsturen naar O21 wo 20 april

- slotbijeenkomst ma 23 mei 15.30-17.30 uur - live @ IT Campus Rotterdam

Note: de drie persoonlijke begeleidingsmomenten met de expeditiebegeleiders van O21 worden separaat met jullie werkgroep ingepland tijdens de expeditie. 

 

Wil je meer weten over Expeditie Digitaal, neem dan contact op met Daphne Swart (IT Campus Rotterdam) via daphne.swart@itcampus.nl of 06 4610 4311.

Expeditie Digitaal is een initiatief van Gemeente Rotterdam en IT Campus Rotterdam in samenwerking met O21 en de Werkgroep Digitale Geletterdheid; waar alle po/vo/so onderwijsbesturen en relevante kennisinstellingen zitting in hebben.