Sprekers
Met het thema Beyond richten we ons tijdens het congres op de toekomst van de foodsector. Bedrijven en ondernemers in de foodbranche staan op het gebied van duurzaamheid voor grote uitdagingen en veranderingen en dat biedt ook volop kansen. Als FoodService Instituut Nederland presenteren wij op het congres ook een speciale publicatie over duurzaamheid in de foodsector. In deze uitgave gaan we in op het thema duurzaamheid aan de hand van de ESG’s. Hoe staat de sector ervoor op het gebied van milieu, mens en goed bestuur? Wat betekent de nieuwe wetgeving (CSRD) voor de sector? Wat kunnen we van elkaar leren en vooral, hoe kunnen we samen vorm geven aan een duurzame foodsector? Diverse sprekers zullen op het congres hun visie op deze materie delen met de bezoekers.
Plenaire sprekers
Inga Blokker, Directeur FoodService Instituut Nederland
Het FSIN verricht dit jaar op de kop af twintig jaar markt- en consumentenonderzoek in de foodsector. Directeur Inga Blokker weet als geen ander welke veranderingen de consument, de foodsector en de samenleving hebben ondergaan. Zij analyseert en duidt de heersende actualiteit en marktcijfers in de foodbranche. Daarnaast zal zij de FSIN Jubileumuitgave 2023 presenteren, met als titel ‘Beyond; Samen toekomstbestendig, vorm geven aan een duurzame toekomst’.
Jimmy Nelson, kunstenaar, bekend van het fotoboek ' Before they Pass away'
Jimmy Nelson is een internationaal gerenommeerde fotograaf, die bekend staat om zijn prachtige portretten van inheemse culturen van over de hele wereld. Als keynote-spreker verhaalt Jimmy Nelson over zijn reizen en ervaringen en laat hij zien hoe hij met zijn fotografie een bijdrage levert aan het behoud van culturele diversiteit. Jimmy Nelson benadrukt het belang van het respecteren en behouden van de omgeving waarin wij leven. Zijn presentatie zal inspireren en het publiek aanmoedigen om na te denken over hoe duurzaamheid kan worden geïntegreerd in dagelijkse werkzaamheden en hoe wij ons kunnen inzetten voor een betere toekomst.
Emile van der Staak, eigenaar en chef-kok restaurant De Nieuwe Winkel
Emile is chef-kok en eigenaar van De Nieuwe Winkel, een door Michelin bekroond restaurant met twee traditionele sterren en een groene ster voor duurzaamheid. Hij introduceerde de botanische gastronomie in Nederland: 'De Nieuwe Winkel kookt op basis van planten - bij voorkeur meerjarige planten -, struiken en bomen, in plaats van eenjarige gewassen, die de bodem uitputten, zoals de traditionele landbouw doet.' Emile van der Staak bewijst dat dingen anders doen kan leiden tot exceptionele resultaten, die een nieuwe standaard creëren voor velen.
HAK, de transitie naar biologisch
Timo Hoogeboom, CEO HAK
Timo neemt ons mee in de duurzame ambitie van HAK: Zoveel mogelijk mensen helpen om meer groenten en peulvruchten te eten op elk moment van de dag. HAK stelt mens en planeet centraal en het bedrijf wil in 2027 volledig biologisch zijn. Welke uitdagingen en lessen zijn er volgens HAK op het gebied van verduurzaming?
Pieter en Marijke Honing, franchisenemers McDonald's-restaurants in Utrecht
Pieter en Marijke zijn als werkgever en ondernemer, door hun onbaatzuchtige betrokkenheid met hun directe omgeving, een inspiratie voor veel ondernemers. 'Duurzaamheid is niet alleen gericht op het milieu, maar ook op het sociale aspect.' Dat sociale aspect speelt een belangrijke rol in de manier waarop Pieter en Marijke hun restaurants runnen. Als ondernemers fungeren ze als schakel tussen de maatschappij en overheden en helpen ze werknemers hun weg te vinden.
De Tops&Flops van duurzaamheidsinitatieven bij Arla Foods
Mark Boot, managing director Arla Foods
Duurzaamheid is een steeds belangrijker onderwerp geworden in de voedselindustrie en Arla Foods heeft veel ervaring opgebouwd in dit domein. In deze sessie zal Mark Boot ons met zijn collega’s Lindy van der Veen en Frank Thuijs, meenemen op een reis langs de Tops & Flops van duurzaamheidsinitiatieven bij Arla Foods. Zij zullen hun inzichten delen over de uitdagingen en dilemma’s waarmee het bedrijf is geconfronteerd, hun ambities op het gebied van duurzaamheid en de belangrijke lessen die zijn geleerd.
John Flierman, programmadirecteur House of Hospitality
en
Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van Anne&Max
John en Wobbe hebben allebei een uitgesproken visie op het gebied van menselijk kapitaal als schakel in het succes van een duurzame foodsector. Stichting House of Hospitality wil bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de gastvrijheidssector, door samen met alle stakeholders een nieuw ecosysteem voor een kwalitatief hoogwaardige en duurzame hospitality-arbeidsmarkt te creëren. Ook Wobbe van Zoelen ziet medewerkers als sleutel tot succes. In zijn optiek vormen tevreden medewerkers het hart van een horecazaak. Met hun gecombineerde expertise benadrukken John en Wobbe het belang van goed werkgeverschap en vertellen ze over de toekomst van de sector als werkgever.
FSIN Jubileumcongres 2023
Registratiewebsite voor FSIN Jubileumcongres 2023FSIN Jubileumcongres 2023info@fsin.nl
FSIN Jubileumcongres 2023info@fsin.nlhttps://www.aanmelder.nl/fsinjubileumcongres
2023-06-28
2023-06-28
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
FSIN Jubileumcongres 2023FSIN Jubileumcongres 20230.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
AFAS TheaterAFAS TheaterInspiratielaan 3 3833 AV Leusden Nederland