Duurzaam ondernemen via digitale technologieën

Verstegen Spices & Sauces

 

Online live-sessie: donderdag 20 mei |  11.00 - 12.30 uur
 

Bedrijven worden steeds vaker gewezen op hun aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid in maatschappelijke problemen. En op de noodzaak om te veranderen. Succesvolle bedrijven houden zich bezig met verduurzamen, digitalisering en scheppen sociale meerwaarde. Ze zijn wendbaar, multidisciplinair en innoveren. 

Een voorbeeld van zo’n succesvol bedrijf is Verstegen Spices & Sauces. Verstegen begrijpt dat duurzaamheid geen modewoord is maar voegt met haar talrijke duurzaamheidsprojecten de daad bij het woord. Blockchain technologie wordt ingezet om de aardkloot een betere plek maken door de verschillende schakels uit de supply chain eerlijke prijzen te betalen. Op het dak van Verstegen werden 876 zonnepanelen geïnstalleerd, het vrachtwagenpark rijdt volledig CO2-neutraal en in de sociale werkplaats van Verstegen werken 92 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  

De vooruitstrevende visie van Verstegen past naadloos op de ambities van de HR Business School zoals neergelegd in haar Position Paper 2020.

 

Online live-sessie

Tijdens deze online live-sessie laat Fred Feuerstake, directeur HR Business School, zien hoe belangrijk de thema's uit deze Position Paper (betekeniseconomie, circulaire en digitale economie en leiderschap) zijn voor de toekomst van onze business studenten. Michel Driessen, CEO van Verstegen, illustreert dat door te vertellen over de duurzame ambities van Verstegen.  Marianne van Keep, Director of Sustainability, en Dorianne Wegen, Strategic Sourcing Spices & Herbs verschaffen daarna meer inzicht in de manieren waarop Verstegen deze duurzame ambities wil bereiken en welke rol digitale technologieën hierin spelen.  Zij gaan in gesprek met collega's en studenten van HR Business School over dit onderwerp.