IGO Talk: De impact van fysieke en sociale omgevingen op gezondheid

Wat kunnen wij leren van Big-data en Artificial Intelligence?
Woensdag 16 maart om 15.30 uur fysiek op Academieplein!
Spreker: Mark Scheper 

Tijdens IGO Talk worden maandelijks krachtige presentaties gegeven over actuele onderwerpen of thema's die spelen binnen de Gebouwde Omgeving. TED Talk maar dan in een IGO jasje.

Ontwikkelingen binnen de medische wetenschap van de laatste decennia hebben er toe geleid dat de ideeën over gezondheid zijn getransformeerd. Hierbij is het inmiddels geaccepteerd dat deze ontstaat als een resultante van factoren binnen het menselijk lichaam, geest maar ook de fysieke en sociale omgeving.

Desondanks blijkt het nog steeds lastig om ziekte te voorspellen en te voorkomen. Daarnaast heeft vooral data technologie (big-data en Artificial Intelligence) onze maatschappij zelf ook fundamenteel veranderd. In de huidige maatschappij leven mensen in een fysiek en digitale wereld, die ondanks dat deze in compleet gescheiden domeinen plaats vinden, toch nauw met elkaar verbonden zijn.

Op dit moment wordt data genereerd en opgeslagen uit nagenoeg alle aspecten van het dagelijks leven die weer diverse applicaties aandrijven die menselijk gedrag kunnen beïnvloeden. Deze principes worden inmiddels veelvuldig toegepast in commercie of logistiek maar beperkt in domeinen zoals de zorg of het ontwerpen van gezonde leefomgevingen.

In deze interactieve sessie zal ik jullie meenemen in de wereld van data-science die enorm veel potentie bied voor niet alleen het voorspellen van ziekte maar ook hoe wij in de toekomst betere leefomgevingen kunnen ontwikkelen en daarmee ziekte te proberen te voorkomen. Want helaas in deze tijd is jouw postcode een determinant die kan voorspellen of je ernstige beperkingen, chronische vermoeidheid en psychische klachten kan ontwikkelen.