WIN JIJ DE BOUWEND NEDERLAND INNOVATIEPRIJS 2021-2022?

Sinds jaar en dag strijd Nederland tegen het water. Daarbij werken we continu aan het droog houden van dit land. Het afgelopen decennium zien we echter een kentering in die strijd door de versnelde klimaatveranderingen. Aan de ene kant zien we stijgende zeespiegels, de dreiging van zoutwater en hierdoor het verzilten van de bodem en aan de andere kant rivieren die een grotere fluctuatie in aanvoer van zoet water genereren door langere droge perioden en steeds vaker heftige regenbuien. Onze landbouw komt hiermee in gevaar. De uitdaging voor civiel ingenieurs in Nederland voor de komende jaren is om systemen te ontwikkelen en Nederland zo in te richten dat we droge voeten houden, maar ook voldoende zoetwater sparen om de gevolgen van extreme droge periodes op te kunnen vangen. 

Meld je school op tijd aan (Aanmelden kan tot 1 september 2021)

Teams van vierdeklassers nemen het op tegen technasiumscholen uit heel Nederland tijdens de Bouwend Nederland Innovatieprijs 2021-2022. Je stuurt de uitkomst van jouw beste team(s) op naar Bouwend Nederland vóór donderdag 3 februari 2022, 16.00 uur.

AVG

Door het invullen van dit aanmeldformulier ga je akkoord met het delen van de ingevulde velden met de opdrachtgever van dit project en de regiocoördinatoren van Bouwend Nederland. De regiocoördinatoren gebruiken jullie gegevens om een koppeling te maken met regionale experts. Je kan je akkoord op elk moment intrekken.